Nyheter

Nytt bestillingsverk til Kongsberg

I anledning Kongsberg Jazzfestivals 50-årsjubileum har festivalen bestilt et nytt verk av Kongsbergpianisten og komponisten Christian Wallumrød for Trondheim Jazzorkester.

Kongsbergmusikeren Christian Wallumrød har siden midten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den norske jazzscenen. Først og fremst gjennom sitt eget ensemble som har gitt ut fem plater på ECM, men også i kritikerroste band som Merriwinkle, Dans les Arbres og Close Erase. Fabula Suite Lugano med Christian Wallumrød Ensemble ble i 2010 nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Nå har Kongsberg jazzfestivalen bestilt et helt nytt verk i anleding jubileet 2014.

– Da forespørselen kom fra Kongsberg Jazzfestival og Midtnorsk Jazzsenter, var det særlig to impulser som meldte seg, og som gjorde et slikt arbeid: puls og instrumentering. Broren min (Fredrik) og jeg utgjør duoen ’Brutter’, der vi utforsker enslags pulsbasert dunk-dunk-musikk, med trommer, maskiner og elektronikk, og jeg tenkte det kunne være interessant å forsøke noe tilsvarende med en mye større besetning. Og ikke hvilken som helst besetning; dette har også blitt en anledning til å få jobbe med en fin miks av folk jeg allerede har hatt gleden av å jobbe med en god stund, og en del supre musikere fra den yngre delen av norsk under- og overgrunn. Det går mot en rikholdig instrumentering, et stort dynamisk spenn, og det blir nok ganske pulsdrevet, i utvidet forstand, sier Christian Wallumrød i en pressemelding fra festivalen i dag.

Trondheim Jazzorkester & Christian Wallumrød
Ivar Grydeland – akk. gitar/el-gitar/ pedal steel
Lars Ove Fossheim – akk. gitar/el-gitar
Anja Lauvdal – upright piano / harmonium /cembalo/div. synther, electronics
Christian Wallumrød – flygel/div. synther, trommemaskin, electronics
Espen Reinertsen – tenor sax
Eivind Lønning – trompet
Heida K.J. Mobeck – tuba/electronics
Fredrik Wallumrød – trommer, perkusjon, electronics
Siv Øyunn Kjenstad – trommer, gran cassa, perkusjon
Michael Duch – kontrabass
Tor Breivik – lydtekniker

(foto: Urban Willi/ECM)

 

Fra forsiden

Nyheter

NTT kjenner Vosselarmen i det fjerne

Selv festivaler som ikke avholdes kan få spesialutgaver. Vi snakker med tingingsverkkomponist Ingebrigt Håker Flaten, festivalsjef Trude Storheim, plate- og vosseuaktuelle Hildegunn Øiseth, Lyder Øverås Røed skulle også spilt og Tom Stalsberg har skrevet dikt.

Nyheter

Vossa Jazz-prisen til Elisabeth Lid Trøen

Vossa Jazz 2020 er avlyst, men på det som skulle vært festivalens åpningsdag, valgte festivalen likevel å dele ut sin årlige pris. Saksofonisten Elisabeth Lid Trøen ble årets prismottaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev