Nyheter

Nytt bestillingsverk til Kongsberg

I anledning Kongsberg Jazzfestivals 50-årsjubileum har festivalen bestilt et nytt verk av Kongsbergpianisten og komponisten Christian Wallumrød for Trondheim Jazzorkester.

Kongsbergmusikeren Christian Wallumrød har siden midten av 90-tallet vært en sentral skikkelse på den norske jazzscenen. Først og fremst gjennom sitt eget ensemble som har gitt ut fem plater på ECM, men også i kritikerroste band som Merriwinkle, Dans les Arbres og Close Erase. Fabula Suite Lugano med Christian Wallumrød Ensemble ble i 2010 nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Nå har Kongsberg jazzfestivalen bestilt et helt nytt verk i anleding jubileet 2014.

– Da forespørselen kom fra Kongsberg Jazzfestival og Midtnorsk Jazzsenter, var det særlig to impulser som meldte seg, og som gjorde et slikt arbeid: puls og instrumentering. Broren min (Fredrik) og jeg utgjør duoen ’Brutter’, der vi utforsker enslags pulsbasert dunk-dunk-musikk, med trommer, maskiner og elektronikk, og jeg tenkte det kunne være interessant å forsøke noe tilsvarende med en mye større besetning. Og ikke hvilken som helst besetning; dette har også blitt en anledning til å få jobbe med en fin miks av folk jeg allerede har hatt gleden av å jobbe med en god stund, og en del supre musikere fra den yngre delen av norsk under- og overgrunn. Det går mot en rikholdig instrumentering, et stort dynamisk spenn, og det blir nok ganske pulsdrevet, i utvidet forstand, sier Christian Wallumrød i en pressemelding fra festivalen i dag.

Trondheim Jazzorkester & Christian Wallumrød
Ivar Grydeland – akk. gitar/el-gitar/ pedal steel
Lars Ove Fossheim – akk. gitar/el-gitar
Anja Lauvdal – upright piano / harmonium /cembalo/div. synther, electronics
Christian Wallumrød – flygel/div. synther, trommemaskin, electronics
Espen Reinertsen – tenor sax
Eivind Lønning – trompet
Heida K.J. Mobeck – tuba/electronics
Fredrik Wallumrød – trommer, perkusjon, electronics
Siv Øyunn Kjenstad – trommer, gran cassa, perkusjon
Michael Duch – kontrabass
Tor Breivik – lydtekniker

(foto: Urban Willi/ECM)

 

Fra forsiden

Nyheter

NTT live under Oslojazz

Now’s The Time live fra Stortorvets Gjæstgiveri fredag og lørdag med Ellen Horn, Daniela Reyes, Ida Løvli Hidle, Kristoffer Kompen og Øyvind S. Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev