Nyheter

Slettahjell klar for Moldejazz

Solveig Slettahjell er første programslipp fra Moldejazz 2014. Torsdag 17. juli opptrer hun i Molde Domkirke med sitt band og det lokale Fuglset Mannskor. Fram mot jul kan du kjøpe en spesialpakke med konsertbillett og Slettahjells kritikerroste nye album, Arven.

Kirkekonserten under Moldejazz har lange og sterke tradisjoner. At jazzens opprinnelse har et sterkt innslag av religiøsitet er en kjent sak. Det sto også klart for prestedatteren Solveig Slettahjell, som var overbevisst om at hun skulle bli gospelpianist da hun var 9 år gammel. Hun ble ikke det, men hun ble en av våre mest ettertraktede sangartister, med et stort publikum også utenfor jazzkretser. Solveig Slettahjells siste utgivelse ”Arven” er en salmeplate, der hun rett og slett tar skrittet over fra kulturtradisjon til religion, og synger sin barndoms salmer som den kirkelige bruksmusikk de er. Men det skjer uten orgelbrus og menighetssang – her er det pianisten Tord Gustavsen som følger Solveig, iblant avløst av Sjur Miljeteig på trompet eller Nils Økland på fele.

– Men på noen av salmene kunne Solveig ha tenkt seg tonefølge av ”alminnelige mannfolk”. Det er det ikke på albumet. Men den detaljen kommer på plass til sommeren da det lokale og svært dyktige Fuglset mannskor stiller opp mannsterke og bidrar til at det blir en helt spesiell konsertopplevelse, skriver Moldejazz i sin pressemelding.

Juletilbud
Moldejazz legger nå ut for salg en spesialpakke med konsertbillett og hennes kritikerroste nye album «Arven». Prisen på pakken er kr 380,- og den er til salgs i et begrenset tidsrom – fra 5. til og med 18. des. – og i et begrenset opplag. Man må være registrert kunde hos Billettservice for å kunne kjøpe pakketilbudet på nett og få album tilsendt. Pakketilbudet kan også kjøpes i Moldejazz sin administrasjon i 4. etg. på Plassen mellom 10:00 – 14:00 på hverdager. Ordinær konsertbillett koster 275,- og er også lagt ut for salg.

 Billetter

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev