Nyheter

Jazzarkivet inn i Nasjonalbiblioteket

Norsk Jazzarkivs virksomhet vil i 2014 bli en del av Nasjonalbiblioteket. Dette skal innebærer en styrking og sikring av oppgavene som til nå har vært utført av Norsk Jazzarkiv, og er et viktig tilskudd til Nasjonalbibliotekets samlede musikkompetanse.

pressemelding: Nasjonalbibiloteket
(på bildet: Finn J. Kramer-Johansen, daglig leder for Norsk Jazzarkiv)

Stiftelsen Norsk Jazzarkiv avvikles fra årsskiftet og Norsk Jazzarkivs virksomhet vil fra 1. januar 2014 bli en del av Nasjonalbiblioteket. Både Norsk Jazzarkiv og Nasjonalbiblioteket ser på den organisatoriske endringen som en styrking av det samlede musikkfaglige miljøet. For jazzarkivet representerer det tilgang til en større kompetansebase, redusert sårbarhet og større mulighet til langsiktig planlegging. For Nasjonalbiblioteket representerer endringen viktig sjangerkompetanse og en utvidelse av oppgavene med å ta vare på og gi tilgang til en samlet kulturarv.

Norsk Jazzarkiv og Nasjonalbiblioteket har allerede gjennom mange år hatt et tett samarbeid gjennom Jazzbasen, som har vært utviklet og driftet av Nasjonalbiblioteket. Oppgaver som i dag gjøres av jazzarkivet vil videreføres som en del av Nasjonalbibliotekets satsinger og prioriteringer.

Jazzarkivet vil tilhøre Avdeling for forskning og formidling og inngå som en del av denne avdelingens nyetablerte musikkseksjon. Publikum som henvender seg til og bruker jazzarkivet vil kunne gjøre det på samme måte som i dag. Det gjelder både den fysiske tilgangen i Nasjonalbiblioteket og den nettbaserte tilgangen gjennom jazzarkivets nettsted, e-post og telefon.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev