Nyheter

USA-turné

Denne uka reiser Bushman’s Revenge (bildet) og Cortex over til USA. Der skal de spille sju dobbeltkonserter, og skal innom blant annet New York og Chicago.

Den 29. november reiser de norske bandene Cortex og Bushman’s Revenge på en omfattende USA- turné. Begge band har de siste årene markert seg som en sterk tilvekst til den norske jazzscenen og har gjort utallige livekonserter i Norge, Europa og Asia. Bandene vil spille syv dobbelkonserter i USA med konserter i New York, Philadelphia, Baltimore, Chicago og Milwaukee.

Cortex (foto: jazzinorge/Erik Lorange Meyer)

Med over femti livekonserter og to studioalbum har Cortex markert seg som en av de sterkeste tilvekstene til den norske jazzscenen. Medlemmene har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og Stavanger, og har alle markert seg i en rekke konstellasjoner deriblant med Mathias Eick Quintet, Susanne Sundfør, Team Hegdal, Saka, Zanussi 5, Friends & Neighbors, Honest John og The Heat Death. I oktober 2012 slapp Cortex sitt andre album, Göteborg, til rosende omtale i både norske og internasjonale medier. Cortex består av Thomas Johansson på trompet, Kristoffer Berre Alberts på saksofon, Ola Høyer på bass og Gard Nilssen på trommer.

Trommeslager Gard Nilssen får et travelt opphold i USA som medlem av begge bandene. I Bushman’s Revenge spiller han sammen med Even Helte Hermansen på gitar og Rune Nergaard på bass. Trekløveret fant sammen studietida i Trondheim og har gjennom Bushmanʼs Revenge markert seg med et egenartet uttrykk blant deres generasjon jazzmusikere. Med 10 år på baken og 5 plater på samvittigheten låter bandet tightere enn noensinne.
 
Turnéplan:
30. November: Nu Blu, New York City
02. Desember: Shrine, New York City
03. Desember: Ars Nova Workshop, Philadelphia
06. Desember: The Fire House, New York
07. Desember: Orion, Baltimore
10. Desember: Jerrys, Chicago
11. Desember, The Sugar Maple, Milwaukee

Turneen er støttet av Norsk Kulturråd, UD og Norsk Jazzforum.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev