Nyheter

Munkeby-verk på Barentsjazz

Barentsjazz i Tromsø går av stabelen 21. til 24. november. Jørgen Munkeby (bildet) og Tromsø Kammerorkester åpner festivalen med bestllingsverket Klassisk vs. Blackjazz.

Det skulle ta fem år fra idéen om et bestillingsverk fra Jørgen Munkeby ble unnfanget, til endelig konserttidspunkt ble fastsatt.  – Da vi i Barentsjazz i 2008 avtalte med Jørgen Munkeby at han skulle skrive et bestillingsverk til festivalen, var vi allerede stum av beundring for denne fantastiske musikeren og artisten. En strek i regningen var at alle andre selvfølgelig var av samme oppfatning som oss. Før vi visste ordet av det var kalenderen hans fylt opp med spillejobber på de største scenene både i Norge og resten av verden, skriver Barentsjazz på sin nettside.

Men i år er endelig bestillingsverket klart og torsdag 21. november blir det urpremiere når Munkeby åpner Barentsjazz sammen med Tromsø Kammerorkester.  Når Jørgen Munkeby nå får et helt kammerorkester til disposisjon, henter han fram de aller mørkeste klangene orkesteret kan frambringe. Inspirasjonen henter Munkeby fra de polske modernistene Penderecki og Lutosławski, og blander inn stemninger og klanger fra Shinings Blackjazz-univers. Hør Munkeby fortelle om bestillingsverket i videoen nederst i saken.

Bransjeseminar
I tillegg til et bredt program med konserter, blir det bransjeseminar under Barentsjazz. Nordnorsk jazzsenter iviterer til Northern Jazz Expo 22. og 23. november, med foredrag, seminarer og konserter med nordnorsk fokus.

Fullt program for Barentsjazz finner du her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Anja Katrine Tomter

Torsdag åpner AnJazz på Hamar, og dette blir gründer Anja Katrine Tomters siste festival etter imponerende 20 år i sjefsstolen. Muligheten til å glede og overraske publikum, har vært drivkraften, forteller Tomter.

Nyhet

Stort på åpningen av Jazzfest

Åpningen av Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai byr på store produksjoner. Bassist Kyle Eastwood og Trondheim Symfoniorkester & Opera hyller Clint Eastwood, og saksofonist Martin Myhre Olsen tolker Stargate sammen med NTNU Jazzensemble.

Meld deg på vårt nyhetsbrev