Nyheter

Label-kveld på Victoria

Det internasjonalt anerkjente plateselskapet Rune Grammofon er i fokus når Nasjonal jazzscene arrangerer Label night torsdag 21. november. På scenen står Maja Ratkje (bildet), de eksplosive debutantene i Krokofant samt jubilanten Bushman’s Revenge.

pressefoto: Julia Marie Naglestad

Rune Grammofon ble startet av Rune Kristoffersen og hadde sine to første utgivelser i januar 1998 med Supersilent´s monumentale “1-3” og Arne Nordheim’s “Electric”. Rune Grammofon har nå utgitt nærmere 150 album som dekker avant rock, elektronika, impro, jazz, alternativ pop, progressiv samtidsmusikk og det meste imellom. Torsdag 21. november feires Rune Grammofon med label night på Nasjonal jazzscene i Oslo, og på scenen står tre av plateselskapets mest aktuelle band.

Powertrioen Bushman’s Revenge feirer tiårsjubileum i år og slipper sitt andre album på kort tid. Denne konserten blir kronen på en omfattende og suksessrik slippturné.

Rune Grammofon ga tidligere i år ut Maja Ratkje sin første utgivelse Voice (fra 2002) på vinyl. Under årets Punkt festival rapporterte Jazznytt at Maja S. Kjelstrup Ratkje «kom på scenen og forestår det vakreste og øresprengende vi har hørt fra henne på lang tid.».

Krokofant er en ny, norsk trio som spiller energisk og eksplosiv jazz. Disse unge gutta regnes i følge Nasjonal jazzscene som det neste, store, med musikk som både er fri og strukturert, frisk og fantastisk. Debutplata slippes på Rune Grammofon i februar 2014.

Billetter til konserten kjøper du her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev