Nyheter

Label-kveld på Victoria

Det internasjonalt anerkjente plateselskapet Rune Grammofon er i fokus når Nasjonal jazzscene arrangerer Label night torsdag 21. november. På scenen står Maja Ratkje (bildet), de eksplosive debutantene i Krokofant samt jubilanten Bushman’s Revenge.

pressefoto: Julia Marie Naglestad

Rune Grammofon ble startet av Rune Kristoffersen og hadde sine to første utgivelser i januar 1998 med Supersilent´s monumentale “1-3” og Arne Nordheim’s “Electric”. Rune Grammofon har nå utgitt nærmere 150 album som dekker avant rock, elektronika, impro, jazz, alternativ pop, progressiv samtidsmusikk og det meste imellom. Torsdag 21. november feires Rune Grammofon med label night på Nasjonal jazzscene i Oslo, og på scenen står tre av plateselskapets mest aktuelle band.

Powertrioen Bushman’s Revenge feirer tiårsjubileum i år og slipper sitt andre album på kort tid. Denne konserten blir kronen på en omfattende og suksessrik slippturné.

Rune Grammofon ga tidligere i år ut Maja Ratkje sin første utgivelse Voice (fra 2002) på vinyl. Under årets Punkt festival rapporterte Jazznytt at Maja S. Kjelstrup Ratkje «kom på scenen og forestår det vakreste og øresprengende vi har hørt fra henne på lang tid.».

Krokofant er en ny, norsk trio som spiller energisk og eksplosiv jazz. Disse unge gutta regnes i følge Nasjonal jazzscene som det neste, store, med musikk som både er fri og strukturert, frisk og fantastisk. Debutplata slippes på Rune Grammofon i februar 2014.

Billetter til konserten kjøper du her.

Fra forsiden

Time Is A Blind Guide og Selma French – Victoria, Nasjonal jazzscene – 8. desember 2022

En guidet tur gjennom åpent lende

Time Is A Blind Guide tar oss inn i sitt eget område og spiller oss møre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev