Nyheter

Kulturpris til Storyville

Storyville Jazz Club mottar Molde kommunes kulturpris. Klubben mottar prisen for sin store innsats for kulturlivet i Molde gjennom mange år, spesielt som arrangør og formidler.

Arkivfoto: Storyville Jazz Club / Hans Christian Tho

Molde kommune melder på sine nettsider i dag at drifts- og forvaltningsutvalget har fattet et enstemmig vedtak om å tildele Molde kommunes kulturpris 2013 til Storyville Jazz Club. Prisen deles ut av ordfører Torgeir Dahl under kommunestyrets møte, torsdag 12. desember i Rådhussalen.

Molde kommune skriver følgende om vinneren av Kulturprisen 2013:
Storyville Jazz Club har som arrangør tatt med både lokale, nasjonale og internasjonale artister i sitt program. Storyville har tilbudt en åpen scene for lokale musikere, og bidratt til at Molde er godt representert blant jazzmusikerne på høyt nivå, både nasjonalt og internasjonalt. Organisasjonen har også igangsatt pedagogiske tiltak innen instrumental- og vokalopplæring, samt innen lydproduksjon.

Storyville Jazz Club har vært en viktig scene for lokale musikere, og bidratt til at byen har hatt og har et levende jazzmusikermiljø. Dette gjelder både solister, mindre besetninger og storband, og har gitt mange lokale musikere en spennende musikalsk utfordring, og inspirasjon til videre satsing på musikk. Dette er godt kjent i hele landet.

Etableringen av Molde International Jazz Festival i 1961 sprang ut av Storyville Jazz Club. Samarbeidet har siden vært tett, og har blitt formalisert de siste årene. Klubben har vært svært synlig etter etablering av kulturbygget Plassen, hvor klubben har sin faste klubbscene ”Storyville” med et helårlig program.

Storyville Jazz Club er en synlig bidragsyter til kommunens kulturliv, og har vist vedvarende og aktiv kulturinnsats. Kulturarbeidet klubben bidrar med er av stor verdi for mange mennesker. Kulturprisen er en anerkjennelse for utført innsats og forhåpentligvis vil prisen være en inspirasjon for fortsatt virke, til beste for Moldes kulturliv. Storyville Jazz Club er en verdig vinner av Molde kommunes Kulturpris 2013.

Les mer om Storyville Jazz Club her.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev