Nyheter

Direkte musikk i rom og tid

Ledet av Jon Balke, skal Det Norske Blåseensemble bevege seg ut i nye musikalske landskap. I verket «Personal Astronomy» skal musikken skapes der og da, ledsaget av arkitektonisk lysdesign og scenografi.

Musikalsk leder og jazzmusiker Jon Balke akter å få musikerne i Det Norske Blåseensemble til å strekke seg like utenfor randsonen av sin egen musikalske ramme, når verket Personal Astronomy fremføres i Fredrikstad og Oslo denne uka. Verket handler om musikk og arkitektur, og skal fange publikumskonsentrasjonen og overraske konsertgjengerne.  Med et ytre rom av et ti-kanals surroundsystem og et orkester med 22 mobile musikere som beveger seg koreografert i rommet, skal stykket leke med lyd som masse og tekstur i store formater.

Jon Balke (foto: Colin Eick)

– Publikum vil oppleve å være midt i et rom som dreier og skifter form under hele fremførelsen, forteller Jon Balke i en pressemelding, og lover en helt ny og berikende lytteopplevelse. Balke får kyndig assistanse til arkitektonisk lysdesign og scenografi av James Ray Moore.

Torsdag 7. november – kl. 19.00:
Hydrogenfabrikken kunsthall, Fredrikstad
Fredag 8. november – kl. 19.00:
Kulturkirken Jakob, Oslo

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev