Nyheter

Jon Larsen mottok minnepris

Jon Larsen ble i går tildelt Audun Tyldens Minnepris 2013 av Fondet for norske plateprodusenter. Fondet trekker fram Larsens mange initiativ, ideer, ustoppelighet og ikke minst musikken i sin begrunnelse.

Audun Tyldens Minnepris er innstiftet av Fondet for norske plateprodusenter. – Prisen tildeles årlig 29. oktober til en person i norsk underholdningsbransje som i likhet med Audun Tylden har spredd glede og hygge for mange mennesker, både yrkesmessig og i privat sammenheng. En person som har prioritert den gode menneskelige kontakten og vært en brobygger i et stort sosialt nettverk, skriver fondet i en pressemelding. Overrekkelsen fant sted på Pigalle i Oslo i går kveld.

Jon Larsen, kanskje mest kjent fra Hot Club de Norvège, startet i 1982 plateselskapet Hot Club Records, og har produsert mer enn 400 album med norske og internasjonale artister. Noen av artistene på Hot Club Records: Jan Erik Vold, Jimmy Rosenberg, Mari Boine, Knut Reiersrud, Stéphane Grappelli, Warne Marsh, Chet Baker, Hot Club de Norvège, Morten Gunnar Larsen  og Tommy Mars.

Audun Tyldens Minnepris har blitt uttdelt to ganger tidligere til henholdsvis Kari Svendsen i 2011 og Espen Beranek Holm i 2012. Prisen består av et diplom og 50.000.- kroner.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev