Nyheter

Bugge åpner Oslo World Music Festival

Bugge Wesseltoft åpner Oslo World Music Festival i Oslo Konserthus tirsdag 29. oktober. Med bestillingsverket OK World har Bugge hentet inspirasjon fra flere kontinenter og satt sammen et internasjonalt ensemble.

Prosjektet OK World oppstod som et resultat av at jazzmusikeren og komponist Bugge Wesseltoft og Oslo World Music Festival ønsket å opprette et globalt musikkensemble i 2011. Ensemblet består av musikere med ulik bakgrunn og opprinnelse: India, Libanon, Spania, Norge og Mosambik. Musikken til OK World er komponert av Bugge Wesseltoft, som har hentet inspirasjon fra kontinentene Asia, Afrika og Europa. Med en tanke om at musikk er et sterkt virkemiddel, et språk alle forstår, en kunstform de fleste har et forhold – deler musikerne et felles mål, å vise at musikk er et universelt språk.

(saken fortsetter under videoen)

OK World har gjennom sine flere reiser til steder som Dakha, Dehli, Beirut, Mumbai og Maputo, utviklet seg til å bli noe mer enn et verdensomspennende band, ved at bærekraftighet har blitt et helt essensielt nøkkelord. – I sammenheng med konsertopptredene har OK World bidratt med både verksteder, undervisning, musikkutveksling, talentutvikling og styrking av de lokale musikkmiljøene. Likevel er det først og fremst musikken som står i fokus, et helt nyskrevet, groovebasert verk som vil begeistre et stort publikum i 2013, skriver Oslo World Music Festival i en pressemelding.

OK World er plateaktuelle i høst og prosjektet skal åpne Oslo World Music Festivals 20års jubileum 29. oktober i Oslo Konserthus. Deretter reiser ensemblet videre på turné i Norge og Europa.

OK World ensemble:
Bugge Wesseltoft (Norge) – komponist og piano
Shrikant Shriram (India/UK) – bass, fløyte og tabla
Vivek Rajagopalan (India) – mrindigam
Khaled Yassine (Libanon) – perkusjon
Amade Cossa (Mosambik) – trommer
Josemi Carmona (Spania) – flamenco gitar
George Nehme (Libanon) – vokal

Etter åpningskonserten skal OK World på turné:
31.oktober: Blå Grotte, Fredrikstad
1.november: Union Scene, Drammen
2.november: Sandnes Kulturhus, Sandnes
5.november:  Köln
6.november: Beograd
8.november: Barcelona
9.november: Madrid

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev