Nyheter

Eyolf Dale på turné i Nord-Norge

Pianist Eyolf Dale har akkurat sluppet sitt andre soloalbum til gode kritikker. Nå legger han ut på turné i Nord-Norge som starter onsdag 16. oktober i Vadsø.

Det er Nordnorsk jazzsenter som arrangerer turneen med Eyolf Dale i Nord-Norge. – Da jeg for første gang hørte Eyolf Dale live i februar 2012 ble jeg meget imponert. Endelig kommer han tilbake til Nord-Norge og vi gleder oss enormt mye til å høre hans nye soloprosjekt, forteller daglig leder i Nordnorsk Jazzsenter, Ulla-Stina Wiland.

Eyolf Dale er en av våre store pianotalenter og han gjort seg bemerket på den norske jazzscenen de siste årene, både solo og med andre prosjekter. Med duoen Albatrosh vant Dale og saksofonist André Roligheten Jazzintro 2008 og ble kåret til «Årets unge jazzmusikere», og i 2009 ble duoen kåret til «Best Band» i European Jazz Competition. De mottok også Molde Jazzfestivals “JazZtipendiat” i 2012, og gjennomførte bestillingsverk til festivalen med Trondheim Jazzorkester under Moldejazz 2013.

Eyolf Dale har nettopp sluppet sitt andre soloalbum, Hometown Interludes, til meget gode kritikker. Nederst i saken finner du et YouTube-klipp fra Dales kritikerroste debutalbum Hote Interludes.

Turnérute:
16.10. Vadsø jazzklubb
17.10 Narvik jazzklubb
18.10 Mo i Rana, Smeltedigelen
19.10 Sortland jazz og viseklubb
20.10 Ad lib jazzklubb, Bodø
25.10 Tromsø jazzklubb

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev