Nyheter

Storbandlørdag på Lillestrøm

Lørdag 12. oktober braker det løs når Romerike Storbandfestival arrangeres på Lillestrøm Kultursenter. Hele 13 storband skal i aksjon på tre scener, og nytt i år er en satsing på norske artister som fremfører eget materiale med storband i ryggen.

Klokken 17 drar unge talenter fra Blaker Ungdomslag og Sørum Storband i gang festen med latinske rytmer fra musikalen Copacabana. Deretter går det slag i slag med nytt band hver hele og halve time før trombonisten Even Kruse Skaterud fra Lørenskog og Travelin’ Storband fra Ullensaker, runder av festivalen.

Nye storbandarrangement av Wettre og Mathisen
Noen av landets fremste jazz-eksponenter, i kraft av saksofonisten Petter Wettre og gitaristen Hans Mathisen, har med egne låter som ble arrangert for og fremført av storband i forbindelse med NOPAs 75 årsjubileum i fjor høst. På Romerike Storbandfestival skal magien fra NRKs studio 19 gjenskapes på scenen sammen med Ett Fett Storband. Musikken er inspirert av Pat Metheny, Dave Grusin, Miles Davis, tradisjonell storbandjazz, ispedd klassisk tematikk.

Både nye og gamle storband på programmet
Eidsvoll Storband gjester festivalen for 5. år på rad, og har i anledningen med seg saksofonisten Anders Lønne Grønseth for levere tidløse storbandperler fra Bob Mintzer. Festivalen får også besøk langveis fra med ministorbandet Torungen Swingkapell fra Arendal og Sunnmøre Ungdoms Big Band. Big Boss Band har lenge vært ønsket til festivalen, og i år er de endelig på plass med en  ny  miks av storband og elektroniske innslag. Årets utgave av Samlebandet består av etablerte storbandmusikere, lokale veteraner og et knippe unge og fremadstormende, nåværende og tidligere elever ved musikklinja på Lillestrøm videregående skole. Musikken du får høre er skandinavisk storbandmusikk av Bjørn Klakegg, Vidar Johansen, Lars Møller, Lars Jansson, Ole Edvard Antonsen, Frode Thingnæs, og fra bandets egne rekker – Arild Stav.

Hele programmet til Romerike Storbandfestival finner du her.

Om Romerike Storbandfestival
Romerike Storbandfestival har som målsetning at lovende talenter, etablerte amatører og profesjonelle musikere i storband kan fremføre musikk for publikummere som setter pris på ekte musikk med masse lyd og liv. Festivalens mantra er at storband ikke er en musikkform, men en besetning som kan brukes til nærmest alt. Festivalen arrangeres som et samarbeid mellom Ett Fett Storband, Samlebandet, Sørum Storband og Lillestrøm Jazzklubb.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev