Nyheter

Reisestøtte til jazzen

Tredje tildeling fra UDs reisestøtteording ble klar før helgen. Jazzen fikk denne gangen nærmere en halv million kroner til ulike turneer i utlandet.

I denne tildelingsrunden mottok Utenriksdepartementets reisestøtteordning 56 søknader fra ulike jazzprosjekt. Hele 28 søknader ble innvilget og det ble totalt tildelt kroner 488 000 til jazzen.
– Det viser at det er penger å hente i reisestøtteordningen for jazzen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø. – Allikevel vil det fortsatt være nødvendig å se på Kulturrådets tildelinger til utlandet via musikerordningen for å sikre at det reelle behovet dekkes, understreker Flesjø.

Turneer i Europa og Asia
Bushman’s Revenge fikk kr 40 000 i støtte til sin release-turné i Europa denne høsten. Huntsville fikk kr 35 000 til lanseringskonserter i London 2013 og Japan 2014. Hedvig Mollestad Trio legger ut på lanseringsturné i Europa/Asia denne vinteren og reisestøtteordningen bidrar med 30 000. I setember og oktober er Honest John på turné i Japan og fikk kr 30 000 i støtte. Motif fikk kr 30 000 i støtte til Japanturne i november/desember 2013.

Om reisestøtteordningen
Det kom inn totalt 241 søknader til UDs reisestøtteordning i denne runden, som hadde søknadsfrist 1. september. 214 ble funnet tilstrekkelig gode nok til å bli behandlet, og 105 ble innvilget. Totalt ble det søkt om 8.750.803 kroner og 1.860.000 kroner ble fordelt. Det er Music Norway som forvalter Utenriksdepartementets reisestøtteordning. Fagutvalget som fordeler støtten består av Claes Olsen (populærmusikk), Anne Hilde Neset (kunstmusikk), Tuva Syvertsen (tradisjonsmusikk), Øyvind Skjerven Larsen (jazz), Sverre Lunde (observatør for UD) og Carsten Carlsen (observatør for UD). Leder av fagutvalget er direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev