Nyheter

Reisestøtte til jazzen

Tredje tildeling fra UDs reisestøtteording ble klar før helgen. Jazzen fikk denne gangen nærmere en halv million kroner til ulike turneer i utlandet.

I denne tildelingsrunden mottok Utenriksdepartementets reisestøtteordning 56 søknader fra ulike jazzprosjekt. Hele 28 søknader ble innvilget og det ble totalt tildelt kroner 488 000 til jazzen.
– Det viser at det er penger å hente i reisestøtteordningen for jazzen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø. – Allikevel vil det fortsatt være nødvendig å se på Kulturrådets tildelinger til utlandet via musikerordningen for å sikre at det reelle behovet dekkes, understreker Flesjø.

Turneer i Europa og Asia
Bushman’s Revenge fikk kr 40 000 i støtte til sin release-turné i Europa denne høsten. Huntsville fikk kr 35 000 til lanseringskonserter i London 2013 og Japan 2014. Hedvig Mollestad Trio legger ut på lanseringsturné i Europa/Asia denne vinteren og reisestøtteordningen bidrar med 30 000. I setember og oktober er Honest John på turné i Japan og fikk kr 30 000 i støtte. Motif fikk kr 30 000 i støtte til Japanturne i november/desember 2013.

Om reisestøtteordningen
Det kom inn totalt 241 søknader til UDs reisestøtteordning i denne runden, som hadde søknadsfrist 1. september. 214 ble funnet tilstrekkelig gode nok til å bli behandlet, og 105 ble innvilget. Totalt ble det søkt om 8.750.803 kroner og 1.860.000 kroner ble fordelt. Det er Music Norway som forvalter Utenriksdepartementets reisestøtteordning. Fagutvalget som fordeler støtten består av Claes Olsen (populærmusikk), Anne Hilde Neset (kunstmusikk), Tuva Syvertsen (tradisjonsmusikk), Øyvind Skjerven Larsen (jazz), Sverre Lunde (observatør for UD) og Carsten Carlsen (observatør for UD). Leder av fagutvalget er direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.

Neste søknadsfrist er 1. desember!

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev