Nyheter

Stavanger Jazzforum med ny scene

Stavanger Jazzforum er klar med høstprogrammet på den nye klubben Spor 5. Sesongen på Spor 5 åpner 26. september med Per Jørgensen (bildet) med venner.

Stavanger jazzforum har brukt Stills Scene i halvannet år både til klubbkonserter, barnekonserter, Tradjazzweekend og MaiJazz. Før sommeren ble Stills Scene slått konkurs, og nå har Stavanger Jazzforum inngått en leieavtale med huseier av scenen.  – I første omgang er dette for en kortere periode, men hvis driften blir vellykket tar vi sikte på at dette vil bli vår etterlengtede «hjemmebane» i mange år, sier Stavanger Jazzforum i en pressemelding. De håper at scenen, som nå kalles Spor 5, også vil kunne bli viktig for en lang rekke andre kulturaktører i regionen til konserter og arrangementer av forskjellig slag.

Åpner sesongen på Spor5
Per Jørgensen, kjent fra Jøkleba, Bergen Bluesband, Ny Bris, Marilyn Mazur og en lang rekke forskjellige samarbeid, er klar for Stavanger med sitt «drømmeensemble». Bandet har sitt utspring i konserten «Memories from the Gallery» som ble oppført på Kongsberg Jazzfestival i 2012. Her spiller Sigbjørn Apeland på trøorgel en sentral rolle sammen med Morten Qvenilds elektronikk, Terje Isungsets perkusjon og bassist Morten Skage. Videre utover høsten presenterer Stavanger jazzforum blant andre Marcus Miller, Ola Kvernberg Kvartett, Kristin Asbjørnsen, Hanna Paulsberg Concept og Cristina Branco.
Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev