Nyheter

NORCD feirer seg selv med labelkveld

Fredag 6. september arrangerer plateselskapet NORCD labelkveld på Nasjonal jazzscene i Oslo. På scenen står Gisle Torvik, Elin Rosseland, Dag-Filip Roaldsnes, Duplex, Karl Seglem, Eplemøya Songlag, Stian Omenås og Andrea Kvintett (bildet).

NORCD feirer seg selv og sine artister på Nasjonal jazzscene fredag kveld. Plateselskapet, som drives av musiker Karl Seglem, har gjennom 22 år levert folkemusikk, jazz, impro og verdensmusikk av høy kvalitet. NORCD-katalogen består av nærmere 130 utgivelser og 76 artistnavn. Fredag 6. september slippes nye utgivelser med Duplex, Andrea Kvintett og Karl Seglem, og fra kl 20:00 blir det konserter. Det blir salg av både CDer og LPer samt kassesalg og forundringspakker.

Mer informasjon og billettsalg finner du her.

Elin Rosseland
Som sanger, komponist, bandleder og ikke minst inspirator for stadig nye generasjoner jazzvokalister er Elin Rosseland av stor betydning for norsk musikkliv.  Med fokus på den improvisasjonsbaserte vokalkunsten  samt egne komposisjoner utforsker hun stemmen i ulike formater.

Duplex
Bass og saxofonduo med sterke røtter i 60- og 70-tallets jazzbevegelse ispedd klassisk bueteknikk, barokk og klassisk funksjonharmonikk. Duplex både komponerer og improvisere i et særdeles godt samspill.

Dag-Filip Roaldsnes
Med et tydelig særpreg, en fargerik klangpalett, tilstedeværelse i øyeblikket, og sine lyriske tolkninger av ballader fikk pianist og komponist Dag-Filip Roaldsnes sitt gjennombrudd med debutalbumet «Først» i 2012.  Roaldsnes er nå i gang  med et solo-album som gis ut i 2014.

Karl  Seglem
Med lang fartstid i norsk jazz er Karl Seglem en av våre fremste tenorsaksofonister og bukkehornspillere. Helt siden starten i 1991 har musikeren, visjonæren og NORCD direktøren hatt en visjon som har ført til store mengder av vakker og unik musikk.  Seglem har utviklet et sterkt personlig uttrykk og hans særpreg er et resultat av  både jazzimprovisasjon og folkemusikk.

Eplemøya Songlag
Med sin særegne miks av humor, eksperimentell improvisasjon og fortellerkunst kombinerer Eplemøya Songlag norsk folkemusikk og moderne kunstmusikk i fusjonen som oppstår mellom to jazzvokalister og en folkesanger.

Gisle Torvik
Jazzgitarist med sterk trio som dyrker det lyriske og melodiske. Etter to kritikerroste album kommer han nå med sin første plate på NORCD «Tranquil Fjord». Her kommer Torvik sine komposisjoner og hans gitarspill til sin fulle rett.

Stian Omenås Klangkammer
Stian Omenås og hans klangkammer består av musikere med en felles forståelse for komponert og  improvisert musikk skapt med fokus på en god og leken kommunikasjon. Musikken har et kammermusikalsk utgangspunkt og skapes med rommet som medspiller.

Andrea kvintett
Andrea kvintett er en autoharpe-spillende singer/ songwriter i godt selskap med noen av Norges  mest spennende jazzmusikere. Utradisjonelle arrangementer blandet med sterke solistiske prestasjoner gir musikken særpreg  som formidler humor, melankoli og lekenhet.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev