Nyheter

Hederlig omtale av Grooss Viddal-komposisjon

Den norske musikeren og komponisten Mathilde Grooss Viddal fikk nylig hederlig omtale i Seattle Women’s Jazz Orchestra’s First Annual Composition Contest. Hennes komposisjon skal framføres av orkesteret 24. oktober under Earshot Jazz festival i Seattle.

Kvinnelige komponister fra fire kontinenter sendte inn bidrag til konkurransen. Amerikanske Jessika Leek gikk av med seieren, men Mathilde Grooss Viddal fikk hederlig omtale av sin komposisjon «El Aaiun – Across the Border». Nå skal begge komposisjonene framføres av Seattle Women’s Jazz Orchestra under Earshot Jazz Festival i oktober 2013.

Mathilde Grooss Viddal er saksofonist, klarinettist og komponist, og er en svært aktiv musiker. Hun er involvert i en rekke ulike band og prosjekter som blant annet fri impro duoen Eick/Viddal og som leder av Friensemblet. Les mer om Mathilde Grooss Viddal her.

Pressefoto: Andreas Ulvo

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev