Nyheter

Robert Normann-festivalen for femte gang

Oslo Radioorkester åpner Robert Normann-festivalen i Sarpsborg tirsdag 20. august.

Tirsdag 20. august kan Sarpsborg Jazzklubb  ønske velkommen til den femte Robert Normann-festivalen i Sarpsborg. Festivalen som ærer jazzgitaristen Robert Normann, har siden starten vokst i omfang og kan nå presentere seks dager med 21 arrangementer på ni ulike scener.

Oslo Radioorkester åpner
Tirsdag kl. 12 sparkes festivalen i gang med musikkbrunch på aktivitetshuset EPA hvor også Robert Normann-museet er lokalisert, og på plakaten står Oslo Radio-orkester, et orkester som har spesialisert seg på mellomkrigsjazz og foretar en tidsreise til radioens barndom. Det var nettopp i radioens barndom, nærmere 1926 at Robert Normann stiftet bekjentskap med jazzen. Bernhard Ellefsen vil også holde et miniforedrag om The Great Gatsby.

Jazz hele døgnet
Hver dag i Restaurantgata blir det Lunchjazz med Nevsky Jazzband fra St. Petersburg.  På kveldene blir det Festivalkro med jamsession på Rica Saga Hotel med Dagfinn Kristiansen trio. – Med det oppbudet av musikere som gjester festivalen, burde disse kveldene by på store høydepunkter, skriver festivalen i en pressemelding.

På programmet ellers står blant annet Lill Lindfors med Hector Bingert og Claes Crona kvartett, Hilde Louise Asbjørnsen, Hanna Paulsberg Concept, Jazzbanditt og Jazzcode med Bendik Hofseth, Lars Jansson, Carl Størmer og Mats Eilertsen. Som alltid er Hot Club de Norvège på plass på Roibert Normann-festivalen, og gjesteartist denne gang er Olli Soikkeli fra Finlad.

Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev