Nyheter

Ellaprisen til Erlend Skomsvoll

Under Oslo Jazzfestivals åpningskonsert på Operaen i går, mottok Erlend Skomsvoll Ellaprisen for sin ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival.

Det var ikke bare Hanne Hukkelberg som ble hedret i Operaen i går. Oslo Jazzfestival delte ut sin pris Ella til komponist Erlend Skomsvoll som var en av bidragsyterne under gårsdagens åpningskonsert.

Ellaprisen deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival. Selve prisen er en statue av Ella Fitzgerald – i år i ny skikkelse, formgitt av den unge kunstneren Christian Tømmerås.

Juryens begrunnelse lyder som følger:
Han er først og fremst en sentral musiker som har gitt Oslo Jazzfestival mange gode musikkopplevelser. Han har presentert egenskrevet musikk i det store formatet på festivalen.

Men han er også en som vet å organisere musikken slik at den framstår som nyskapende og spennende.

Melodi, arrangement og musikantisk kvalitet er alle viktige elementer i det vi som publikum opplever. Årets prismottaker leverer på alle disse områdene.

Årets Ella-mottaker har vært sentral i flere av Oslo Jazzfestivals suksesser. Bl.a. som arrangør og dirigent for KORK og Crimetime Orchestra i 2007, med egenkomponert Requiem i 2010 , på jubileumskonserten i operaen i 2011, og i år som musiker og arrangør for åpningskonserten «Jazz i operaen: Nora».

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev