Nyheter

Ellaprisen til Erlend Skomsvoll

Under Oslo Jazzfestivals åpningskonsert på Operaen i går, mottok Erlend Skomsvoll Ellaprisen for sin ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival.

Det var ikke bare Hanne Hukkelberg som ble hedret i Operaen i går. Oslo Jazzfestival delte ut sin pris Ella til komponist Erlend Skomsvoll som var en av bidragsyterne under gårsdagens åpningskonsert.

Ellaprisen deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival. Selve prisen er en statue av Ella Fitzgerald – i år i ny skikkelse, formgitt av den unge kunstneren Christian Tømmerås.

Juryens begrunnelse lyder som følger:
Han er først og fremst en sentral musiker som har gitt Oslo Jazzfestival mange gode musikkopplevelser. Han har presentert egenskrevet musikk i det store formatet på festivalen.

Men han er også en som vet å organisere musikken slik at den framstår som nyskapende og spennende.

Melodi, arrangement og musikantisk kvalitet er alle viktige elementer i det vi som publikum opplever. Årets prismottaker leverer på alle disse områdene.

Årets Ella-mottaker har vært sentral i flere av Oslo Jazzfestivals suksesser. Bl.a. som arrangør og dirigent for KORK og Crimetime Orchestra i 2007, med egenkomponert Requiem i 2010 , på jubileumskonserten i operaen i 2011, og i år som musiker og arrangør for åpningskonserten «Jazz i operaen: Nora».

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Is i rubben

Kunst og musikk med Jo David Meyer Lysne, dikt og jazz med Karl Seglem, fiolinist Tuva Halse og Magellan legger ut på tokt og Parkteaterets Dan-Michael Danino beskriver den pågående krisen i utelivet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev