Nyheter

Radka-pris til Hanne Hukkelberg

Hanne Hukkelberg tildeles Radka Toneff Minnepris for 2013. I begrunnelsen heter det blant annet at Hukkelberg har en tydelig egenart og signatur både som sanger, låtskriver og arrangør.

Radka Toneff Minnepris tildeles sangeren og komponisten Hanne Hukkelberg under åpningen av Oslo Jazzfestival mandag 12. august. Radka Toneff Minnepris er på kr 50 000 og deles ut annet hvert år av stiftelsen Radka Toneff Minnefond.

Sangerinnen Radka Toneff døde høsten 1982 bare 30 år gammel. Ideen bak Radka Toneff Minnepris er å hedre hennes minne og samtidig stimulere den kunstneriske aktiviteten til en fremragende utøver. Styret i Radka Toneff Minnefond, bestående av Arild Andersen, Sidsel Endresen, Jana Toneff, Jan Ole Otnæs og forrige prisvinner Eldbjørg Raknes, har valgt ut årets prisvinner.

I begrunnelsen for årets tildeling heter det: 
«Årets prisvinner har en unik og personlig stemme med en helt særegen klang. Siden 2004, da debutalbumet ble utgitt, har prisvinneren markert seg som en singer-songwriter i ordets rette forstand, med et sterkt og nærmest symbiotisk forhold mellom musikk, tekst og framføring. Prisvinneren har en tydelig egenart og signatur både som sanger, låtskriver og arrangør.

Årets prisvinner har markert seg med et sjangeroverskridende prosjekt – der referanser fra jazz, pop, rock mv. finner nye møtepunkt og uttrykk. I 2006 fikk prisvinneren Spellemannprisen i åpen klasse.

I tillegg til å synge, spiller prisvinneren gitar og piano og har samtidig gjort gode musikalske valg når det gjelder medmusikere, instrumentarium og utforming. På scenen framstår prisvinneren som en utøver og formidler som utstråler sterkt nærvær og stor troverdighet. 

Prisvinneren, som har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole, har vist stor kunstnerisk integritet i hele sitt utøvende og skapende virke, og går stadig videre og viser evne til fornyelse og utprøving.

Radka Toneff Minnepris for 2013 tildeles, sanger, komponist og tekstforfatter Hanne Hukkelberg!»

Om Radka Toneff Minnepris
Da sangerinnen Radka Toneff døde i 1982, mistet vi en av våre aller fremste sangerinner. I løpet av sin korte karriere rakk Radka å gi ut tre fonogrammer; ”Winter Poem”, ”It don’t come easy”og ”Fairytales” (Odin).  I 1993 ga plateselskapet Odin ut konsertplata ”Radka Toneff – Live in Hamburg”. Samtidig ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd.

Minnefondet er opprettet på bakgrunn av royaltyinntekter fra de to utgivelsene på Norsk jazzforums plateselskap Odin, og bidrag fra samleplata ”Some Time Ago”(Universal) og ”Butterfly”(Curling Legs).

Tidligere mottakere av Radka Toneffs Minnepris:
1993    Sidsel Endresen
1997    Kirsten Bråten Berg
1999    Karin Krog
2001    Per Jørgensen
2003    Live Maria Roggen
2005    Solveig Slettahjell
2007    Arve Henriksen
2009    Elin Rosseland
2011    Eldbjørg Raknes

 

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev