Nyheter

Gutvik Ukentlig for ellevte gang

For ellevte gang går Gutvik Ukentlig av stabelen. Hver tirsdag frem til 3. september presenteres konserter med internasjonale og norske improvisajonsmusikere. Konsertene finner sted på Stein og Jord Platebar i Oslo.

De siste årene har sommer-improv-konsertserien Gutvik Ukentlig funnet sted på stadig nye, gode lokaliteter i Oslo. I 2011 var bydelspuben Tamara scene for konsertserien og i 2012 ble den knøttlille platesjappa Stein og Jord Platebar den naturlige ramme for et program preget av det fantastiske improv-miljøet. Dominic Lash, Pat Thomas, John Russell og Phil Durrant var noen av navnene som prydet programmet i 2012. I tillegg befestet sideserien Ungsoloen seg som det naturlige supplement til et program i internasjonal klasse.

Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbragt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med.

I 2012 fant serien tilhold på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen. Også i årets serie inviteres utenlandske gjester til samspill med våre egne toppspillere. Steve Noble, Per-Åke Holmlander, Tobias Delius, Fred Lonberg-Holm, Akira Sakata, Kjetil Møster, Andras Wildhagen, Jørgen Mathisen, Paal Nilssen-Love, Rolf-Erik Nystrøm, Dag Erik Knedal Andersen og Børre Mølstad er noen av navnene publikum kan få oppleve fra 23. juli og hver tirsdag fram til 3. september.

Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. I år handler Ungsoloen om musikere som Christian Winter, Ole Mofjell med flere.

Her kan du lese programmet for Gutvik Ukentlig.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev