Nyheter

Canal Street inntar Arendal

Onsdag 24. juli åpner Canal Street i Arendal med blant annet ellevill Barnestreet, svingende jazzparade, Fyrjazz i 100, talentscenen og Arendal sessions.

Canal Street presenterer et bredt program innenfor flere sjangere. Blant annet blir det konserter med Al Di Meola, Valkyrien Allstars og Big Bang. Mye av jazzprogrammet er bygget rundt Bugge Wesseltofts Arendal Sessions, og han får publikum oppleve i samspill med blant andre Arild Andersen, Sidsel Endresen, Audun Kleive, Michael Mainieri og Bendik Hofseth.

Bugges sessions
Arendal Sessions 2013 er en ”festival i festivalen” der utvalgte musikere inviteres til å bo og jobbe sammen i Arendal under Canal Street, samt gi konserter for publikum og masterclass/kurs for studenter. Bugge Wesseltoft er kurator for prosjektet og Artist in Residence. Arendal Sessions er bygget rundt Wesseltofts nasjonale og internasjonale nettverk.

– Takk for at Arendal og Canal Street har spurt meg om å lage min ”egen” festival i festivalen!  Har drømt en stund om nettopp en ”egen” festival basert på utøvere som over noen dager kommer sammen og spiller musikk som forhåpentlig blir til glede både for oss og lytterne. Arendal og Canal Street er jo perfekt for dette med sin nydelige beliggenhet med sørlandsidyll, sjø, sol og sommer. I år har jeg vært så heldig og få med meg utrolige musikere som har betydd svært mye for meg!, skriver Bugge på festivalens nettsider.

Eget program for barn
Canal Street arrangerer BarneStreet for sjette gang. Her blir det konsterter, parader, lek og aktiviteter for barna under hele festivalen (se egen sak).

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev