Nyheter

Jazz i rosenes by

Mandag 15. juli braker det løs med jazzfestival i Molde. Pianisten Jason Moran (bildet) er årets Artist in Recidence og hans åpningskonsert i Bjørnsonhuset mandag er en hyllest til Thelonious Monk.

Som Artist in Residence vil publikum få møte Jason Moran på fem konserter som viser ulike sider ved hans talent. Åpningskonserten «In My Mind» er en multimedial konsert, og er Jason Moran sin hyllest til og utforsking av musikken til en av hans største inspirasjonskilder, pianisten Thelonious  Monk. Moran avslutter Moldeoppholdet med konsert i Molde Domkirke sammen med sin kone, sangeren Alicia Hall Moran.

Her får du en liten smakebit på resten av programmet:
(saken fortsetter under videoen)

Internasjonalt jazznettverk i byen
Moldejazz, Norsk jazzforum og Music Norway fortsetter satsingen på å fremme norsk jazz internasjonalt ved å bringe utenlandske journalister og fagpersoner til norske festivaler. Molde Jazz Expo 2013 er en fortsettelse av programmet Silver City Sounds som har vært arrangert under Kongsberg Jazzfestival de siste årene, men som nå altså flytter til Moldejazz. Stian Westerhus & Pale Horses, Paal Nilssen-Love – Large Unit, og Trondheim Jazzorkester & Albatrosh er blant artistene som får vist seg fram for de internasjonale gjestene.

Ny sjef neste år
Årets festival er den siste med Jan Ole Otnæs ved roret. Over sommeren overtar Anders Eriksson som ny festivalsjef. Eriksson har de siste 13 årene jobbet ved Festspillene i Nord-Norge, der han har hatt ansvar for turné og egenproduksjon. – Anders Eriksson har vist at han er en kreativ initiativtaker med gode lederegenskaper og gjennomføringsevne. Han har bred erfaring fra arbeid i norsk kulturliv og inngående kjennskap til nasjonale kulturinstitusjoner og organisasjoner. Han har også et godt nettverk nasjonalt og internasjonalt, sa styreleder Ingrid Kvande da ansettelse ble offentliggjort tidligere i sommer.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev