Nyheter

Travel kvintett

Mopti, som i fjor ble kåret til Årets unge jazzmusikere, legger i juli ut på turné i Storbritannia. Til høsten blir det både plateslipp og skoleturné.

Mopti har hatt et travelt år siden de i fjor sommer vant Jazzintro og ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2012. De spilte på en rekke jazzfestivaler sist høst, og i mars besøkte de tretten jazzklubber fra Bodø i nord til Arendal i sør. Nå skal den energiske kvintetten også erobre Storbritannia.

– Vi gleder oss veldig til å spille i Storbritannia, forteller saksofonist Harald Lassen. – Noen av oss har spilt litt der før og har god erfaring med det engelske publikummet. Det skjer veldig mye spennende på den engelske jazz/impro-scenen og det er kult å dra over pytten for sondere terrenget og bli med på morroa!.

Med seg på turneen har de den engelske trompetisten Laura Jurd og hennes kvartett, og med dobbeltkonserter håper de på å nå ut til et enda større publikum. Turneen starter på Edinburgh Jazz Festival før de reiser videre til blant annet London og Wales.

Nettverksfestival
I London skal Mopti spille på Match & Fuse, et turnerende utvekslingsprogram med en årlig festival. I midten av juni ble Match & Fuse arrangert i Oslo, og det oppstod debatt i media da det ble kjent at flere av musikerne valgte å spille uten å motta honorar. Mopti ser problemstillingen, men mener utbyttet ved å delta likevel er stort. – Det som er helt unikt med Match&Fuse er konseptet deres som er å bygge opp et stort europeisk band/turné-nettverk. Ved å spille på et Match&Fuse-arrangement får man altså ikke nødvendigvis honorar i form av penger, men man får muligheten til være med i denne europeiske familien. Det har jeg vært, og det har generert to Englandsturer med bandet Pixel og altså nå turné med Mopti, sier Harald Lassen.

Debutalbum i høst
I september slipper Mopti debutalbumet som har fått navnet Logic. – Den er vi veldig fornøyd med og gleder oss til å vise frem. Man kan på mange måter si at den oppsummerer litt av det vi har drevet med frem til idag, men peker samtidig fremover på Mopti anno 2014 og videre, forteller Lassen.
Plata ble spilt inn på Giske i januar, og det er plateselskapet Jazzland Recordings som blir utgiver. En ære, mener Mopti, og forteller at de nå jobber med ferdigstilling av coveret og en ny visuell profil på bandet.

 Skolekonserter til høsten
I oktober skal Mopti ut på en omfattende skolekonsertturné med Rikskonsertene. Da skal de besøke ungdomsskoler, og møter kanskje det mest krevnede publikummet så langt. – En utfordring vi kan like, sier Mopti.  I april 2014 har Mopti planer om Europa-lansering.

 Hør Mopti på Soundcloud.

Turné:
23th July, Edinburgh – Mopti @ Edinburgh Jazzfestival,
25th July, London- Mopti/Laura Jurd Quartet @Vortex
26th July, Wales – Mopti/Laura Jurd Quartet @ Torfaen Jazz Society,
27th July – London – Mopti @Rich Mix 11am
27th July – Nottingham – Mopti/Laura Jurd Quartet @ Cafe Bar Contemporary,  9pm
28th July – Southampton – Mopti/World Service Project @ Talking Heads

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev