Nyheter

Ny sjef for Moldejazz

Molde International Jazz Festival har ansatt Anders Eriksson (52) som ny festivalsjef etter Jan Ole Otnæs. Eriksson har de siste 13 årene jobbet ved Festspillene i Nord-Norge, der han har hatt ansvar for turné og egenproduksjon.

Eriksson er utdannet musiker og musikkarrangør fra Berklee College of Music i Boston, og har lang erfaring som musiker og fra internasjonalt produksjonsarbeid innenfor jazz og verdensmusikk.

Han har jobbet med en rekke profilerte norske og utenlandske artister, og har erfaring som gründer i kulturnæring og fra offentlig administrasjon. Fra 2007 har han også hatt oppgaver som prosjektleder for Østnorsk jazzsenter og som musiker i Ensemble Denada. Eriksson er medlem av styret i Norsk jazzforum og sitter i stipendkomiteen for Statens kunstnerstipend.

Styret i Moldejazz er meget godt fornøyd med ansettelsen av den nye festivalsjefen.
– Anders Eriksson har vist at han er en kreativ initiativtaker med gode lederegenskaper og gjennomføringsevne. Han har bred erfaring fra arbeid i norsk kulturliv og inngående kjennskap til nasjonale kulturinstitusjoner og organisasjoner. Han har også et godt nettverk nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Ingrid Kvande.

Eriksson vil delta under årets Moldejazz, og tiltrer for fullt som festivalsjef i begynnelsen av oktober.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev