Nyhet

Jubileumstur til Dublin

Jazzinorge ønsker å presentere historier og opplevelser fra hele jazz-Norge. Først ut er Stokke Storband som skriver om sin jubileumstur til Dublin.

Stokke storband ble stiftet i 2003. Følgelig er det tid for 10 årsjubileum i år.
De første årene bestod ensemblet av 6-10 medlemmer, men har gjennom årene vokst til å bli et full-size storband med 17 musikere og vokalister.

I anledning av jubileet var det stor stemning for å markere dette med en tur utenlands. Bandet hadde aldri vært utenlands tidligere, men vi følte oss nå såpass stø musikalsk sett at vi hadde lyst til å dele vår lidenskap for storbandmusikk med folk utenfor landets grenser. Stokke storband er så heldige at vi har et av bandmedlemmene, Willy Andreassen , som både komponerer egne låter til bandet samt arrangerer allerede kjente slagere etter ønske. Dette faller uten tvil i god jord hos publikum.

Dublin valgt som reisemål til jubileumsturen. Helt tilfeldig ville det seg slik at en av vokalistene har familie, som både er bosatt i Dublin, og jobber deltid som artist manager der borte. Vips, så var vi en del av Norish-fest. Her var alt tilrettelagt fra A-Å , og vi kom så å si til dekket bord når det gjaldt det arrangementtekniske.
Som om ikke dette var nok , var vi på foto-seanse i borgemesterens bolig i Dublin, samt at hele bandet , også de av oss som hadde med følge, ble høytidelig invitert av den norske ambassadøren til mottagelse i Den norske ambassaden i Dublin. En stor opplevelse for de fleste av oss!

Vi spilte to konserter, en i en park i sentrum av Dublin (St. Stephen’s Green) og en i et ærverdig teater fra 1662 (Smock Alley Theatre).  Dette var en del av festivalen, der andre artister som Eli Storbekken deltok. Bandet tok publikum med storm , og det ble som seg hør og bør levert ekstranummer etter trampeklapp i teateret.

Vel hjemme igjen fortsetter jubileumsfeiringen i Stokke sentrum  15.juni. Her spiller vi på Lilletorget kl. 12.00 i regi av Handelstanden i Stokke. Senere utover ettermiddagen gjøres Lilletorvet om til et lukket område, hvor vi i samarbeid med Lotus café , har bedt med oss to andre storband fra Vestfold, nemlig Opus One og Stage One storband, til en  svingende dansekveld med levende musikk fra 19.30-24.00. Vi håper på bred oppslutning, fra et ellers sulteforet publikum som har dansefot. Håper alle hjelper til å spre det glade budskap.
Etter dette arrangementet tar bandet en velfortjent ferie, frem til midten av august.

Erik Bjerke
Leder Stokke Storband

Jazzinorge ønsker å presentere historier fra hele jazz-Norge. Har du lyst til å fortelle om konsertopplevelser, reiser, jubileer, seminarer eller andre spennende begivenheter?
Vi ønsker å dele DIN historie!

Kontakt Jazzinorge og send oss tekst og bilder.

Fra forsiden

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Now's the time

NTT: På en benk med Elling

Lars Elling om kunsten og Stian Carstensen, Anna Ueland om vitenskapen og Runar Chand Nordgård om russetiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev