Nyheter

Parallax til Asia

Den norske improtrioen Parallax reiser denne helga til Asia på turné. Der skal de blant annet urframføre et bestillingsverk sammen med Hong Kong New Music Ensemble.

– På vår turné i Kina i 2010 møtte vi William Lane, musiker og leder av Hong Kong New Music Ensemble. Etter å ha hørt musikken vår og vist sin store begeistring for den, tok han initiativ til et samarbeid. William Lane bestilte så et bestillingsverk for sitt ensemble HKNME og Parallax, forteller Stian Omenås. Han har skrevet bestillingsverket som nå skal urframføres i Hong Kong, og forteller videre at verket blir et spennende møte mellom østlig og vestlig musikk.

Når Parallax annkommer Hong Kong skal bestillingsverket øves inn, urframføres og spilles inn i studio. Det hele vil ende i en utgivelse i løpet av 2014. I løpet av oppholdet skal trioen også jobbe med den Hong Kong baserte komponisten Lam Lai. Hun har skrevet et verk for Parallax som skal spilles på en stor utendørskonsert i HK, lørdag 25.mai.
I tillegg til dette gjør Parallax tre triokonserter i Macau, Guangzhou (Kina) og Singapor (Malaysia).

Les mer om Parallax her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev