Nyheter

Parallax til Asia

Den norske improtrioen Parallax reiser denne helga til Asia på turné. Der skal de blant annet urframføre et bestillingsverk sammen med Hong Kong New Music Ensemble.

– På vår turné i Kina i 2010 møtte vi William Lane, musiker og leder av Hong Kong New Music Ensemble. Etter å ha hørt musikken vår og vist sin store begeistring for den, tok han initiativ til et samarbeid. William Lane bestilte så et bestillingsverk for sitt ensemble HKNME og Parallax, forteller Stian Omenås. Han har skrevet bestillingsverket som nå skal urframføres i Hong Kong, og forteller videre at verket blir et spennende møte mellom østlig og vestlig musikk.

Når Parallax annkommer Hong Kong skal bestillingsverket øves inn, urframføres og spilles inn i studio. Det hele vil ende i en utgivelse i løpet av 2014. I løpet av oppholdet skal trioen også jobbe med den Hong Kong baserte komponisten Lam Lai. Hun har skrevet et verk for Parallax som skal spilles på en stor utendørskonsert i HK, lørdag 25.mai.
I tillegg til dette gjør Parallax tre triokonserter i Macau, Guangzhou (Kina) og Singapor (Malaysia).

Les mer om Parallax her.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev