Nyheter

Parallax til Asia

Den norske improtrioen Parallax reiser denne helga til Asia på turné. Der skal de blant annet urframføre et bestillingsverk sammen med Hong Kong New Music Ensemble.

– På vår turné i Kina i 2010 møtte vi William Lane, musiker og leder av Hong Kong New Music Ensemble. Etter å ha hørt musikken vår og vist sin store begeistring for den, tok han initiativ til et samarbeid. William Lane bestilte så et bestillingsverk for sitt ensemble HKNME og Parallax, forteller Stian Omenås. Han har skrevet bestillingsverket som nå skal urframføres i Hong Kong, og forteller videre at verket blir et spennende møte mellom østlig og vestlig musikk.

Når Parallax annkommer Hong Kong skal bestillingsverket øves inn, urframføres og spilles inn i studio. Det hele vil ende i en utgivelse i løpet av 2014. I løpet av oppholdet skal trioen også jobbe med den Hong Kong baserte komponisten Lam Lai. Hun har skrevet et verk for Parallax som skal spilles på en stor utendørskonsert i HK, lørdag 25.mai.
I tillegg til dette gjør Parallax tre triokonserter i Macau, Guangzhou (Kina) og Singapor (Malaysia).

Les mer om Parallax her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev