Nyheter

Barnas MaiJazz

Maijazz har en tradisjon for å presentere konserter for de aller minste. Til årets jubileum har to av Stavangers fremste utøvere, Therese Markhus og Randi Tytingvåg, laget et bestillingsverk for de minste.

Ideen til bestillingsverket begynte Markhus og Tytingvåg å jobbe med allerede mars i fjor. Nå er de klare til å presentere resultatet.
– Konsert- og danseforestillingen har fått navnet ”Sirkel” og er en helhetlig scenisk opplevelse for barn mellom 4-12 år, der barna skal få en opplevelse av hvordan det er å være i sirkler av forskjellig størrelse. Kanskje kan en sirkel symbolisere barnets selvfølelse? Det viktigste er ikke om sirkelen er stor eller liten, men at alle kan veksle mellom store og små sirkler, for alle er like viktige i helheten, forteller Randi Tytingvåg.

På scenen er det tre utøvere foruten vakkert lysdesign og effektfullt lydbilde.  Markhus og Tytingvåg har fått med seg Bodhild Vossgård på cello og loopstation, lysdesigner Karl Oskar Sørdal og Thomas Lønning på lyd. De oppfordrer alle voksne om å la barna få oppleve forestillingen alene.
– Vi inviterer dem til å delta aktivt i deler av forestillingen, sier Therese Markhus.

I tillegg til bestillingsverket blir det konserter med den populære duoen ”Meg og kammeraten min” og selvsagt barnehageparade for de minste.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev