Nyheter

25 år med Jazzfest

Når Trondheim Jazzfestival setter i gang 7. mai, kan de feire et kvart århundre med Jazzfest. På årets program finner vi blant annet Kurt Elling, Maceo Parker, Karin Krog/Bengt Hallberg, Pharao Sanders, Maria Kannegaard og Anja Eline Skybakmoen (bildet).

– Programmet blir mer stjernespekket enn noen gang, forteller festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk.  Det offisielle programmet inneholder 20 konserter med norske og internasjonale stjerner. I tillegg arrangerer Trondheim Jazzfestival 25 jubileumskonserter på ulike scener rundt i byen. Jubileumskonsertene, som starter 25 minutter over hel time, varer 25 minutter og koster kun 25 kroner.

Bestillingsverk av Kannegaard
Årets bestillingsverk er det pianisten Maria Kannegaard som står for. Hun har med seg Ole Morten Vågan, Thomas Strønen, Per Jørgensen, Ola Kvernberg og Ståle Storløkken. Bestillingsverket framføres på Dokkhuset torsdag 9. mai.

Les mer om Trondheim Jazzfestivals program her.

Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyheter

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev