Nyheter

Jubileumsfestival

Mandag 6. mai braker det løs med den 25. utgaven av Maijazz i Stavanger. Jubileumsfestivalen byr på både internasjonale, nasjonale og lokale jazznavn. Kulturminister Hadia Tajik står for den offisielle åpningen før Jan Garbarek (bildet) går på scenen.

Festivalsjef, Per Hasse Andersen har fått de siste brikkene på plass og gleder seg til å sparke i gang festivalen. – Jeg er stolt over årets program som består av hele 57 arrangementer, og jeg opplever vi i år virkelig klarer å vise bredden i jazzen, forteller han.

 Ole Hamre med MaiJazz 25-års jubileums-folkofon
Åpningskvelden på årets MaiJazz avsluttes i Folken, stedet hvor festivalen også startet for 25-år siden. Den kreative musikeren Ole Hamre har over tid utviklet folkofonen, som er et slags orgel av menneskestemmer. Instrumentet spiller av lyd og video på storskjerm av folk som synger en lang tone. Folkofonen er kort sagt instrumentet ikke alle kan spille på – men som til gjengjeld kan spille på alle. Ole Hamre vil sammen med tre av landets fremste jazzmusikere skape stor musikk i en annerledes, nyskapende og morsom fremføring tilpasset MaiJazz sitt 25-års jubileum.

Utendørskonsert på Arneageren med fire lokale storband
I forbindelse med MaiJazz 25-års jubileum ønsker festivalen å vise frem fire av regionens dyktige storband på Arneageren lørdag 11. mai fra kl. 12.00; Statoil Storband, SAUS (Stavanger og Sandnes ungdomsstorband), Sandnes storband og Stavanger storband skal sørge for musikalsk storbandfest!

For full programoversikt se Maijazz nettsider.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev