Nyheter

Orstad Storband på turné

Onsdag legger Orstad Storband ut på en tredagers-turné i vest og i sør. Stavanger, Flekkefjord og Jørpeland får høre en lett blanding av Thad Jones-låter, musikk av og med Mojmir Bartek samt klassiske storbandlåter med vokalistene Inger Cecilie Rise og Håkon Bjorland Hansen.

En del av repertoaret er viet musikk av den kjente tsjekkiske trombonisten Mojmír Bártek som storbandet har samarbeidet med en rekke ganger og som bandet skal på turné med i Tsjekkia i oktober. Han er solist på trombone og kanskje også på ventilbasun?

Orstad Storband (foto: Tore Aasland)

Orstad Storband (OSB) er et storband med medlemmer fra Jæren/Sandnes/Stavanger under ledelse av jazztrompetist og komponist Didrik Ingvaldsen. Bandet fremfører jevnlig musikk som er originalskrevet eller spesialarrangert for storbandet av Ingvaldsen, storbandets medlemmer og andre lokale komponister og arrangører.

Storbandet jobber med ulike musikalske prosjekter, og øver normalt inn et par nye konsertprosjekt årlig. Blant tidligere prosjekter er musikk av Frank Zappa og Duke Ellingtons ’Sacred Concert’. Bandet har også tidligere samarbeidet Mojmir Bartek, videre med den cubanske trompetisten Lazaro Cruz samt hatt konserter med blant annet Yngvar Numme (Frank Sinatra-konsert), Hanne Krogh og Steven Ackles.

Turnérute:
Stavanger torsdag 2. mai (Stills Scene)
Flekkefjord fredag 3. mai (Grand Hotell 2. etg)
Jørpeland lørdag 4. mai (Preikestolen Bluesklubb)
Konsertstart alle dagene er klokka 21.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en todagers festival midt i august. Festivalen begynner i Stavanger og slutter i Bergen.

Nyheter

Festivalklare i Haugesund

Onsdag starter årets Sildajazz, og nærmere 40 arrangementer og konserter vil gå av stabelen i løpet av fem tettpakkede dager.

Meld deg på vårt nyhetsbrev