Nyheter

Jazzcamp for jenter

INFI camp er en sommerleir som arrangerers fra 27. juni til 4. juli. Jenter fra 13 år og oppover som spiller et instrument kan delta. Søknadsfrist er 20. mai.

På INFI camp får mange unge jenter sine første opplevelser av å spille i band, de møter forbilder de kan identifisere seg med og får innsikt i hvordan det er å satse som kvinnelig instrumentalist. Blant årets lærere finner vi Frøy Aagre (saksofon), Maren Selvaag (piano) og Nina Kristine Linge (gitar). I løpet av en uke spiller deltakerne i band, lærer å improvisere og får prøvd på forskjellige typer jazzmusikk. Det hele avsluttes med konsert på Kongsberg Jazzfestival 4. juli.

– På INFI camp lærte jeg å være kreativ, utfordre meg selv og ikke minst; ha det gøy!, forteller Mira (15) på INFI Camps nettside.

Jazzinorge.no besøkte campen i fjor sommer og ble med på både undervisning, bussturer og konsert.
 
Campen tilbake i Norge
INFI har holdt på siden 2006, og jazzcampene har resultert i avslutningskonserter på Copenhagen Jazzfestival, Aarhus Jazzfestival og Molde Internasjonale Jazzfestival med 27 kvinnelige instrumentalister og perkusjonslegenden Marilyn Mazur på scenen. Etter tre år i Sverige flytter campen tilbake til Norge. Undervisningen foregår på Toneheim folkehøgskole ved Hamar, og avslutningskonserten vil denne gangen skje på Kongsberg Jazzfestival.

Viktig rekrutteringstiltak
INFI skaper et unikt nettverk som strekker seg langt utover leirens ene undervisningsuke. Positiv særbehandling fremmer likestilling, og denne campen er et hensiktsmessig rekrutteringstiltak, som inspirerer og motiverer unge jenter, skriver INFI Camp på siden nettsider.

Søknadsfrist for sommerns camp er 20. mai.
Her finner du mer informasjon og påmeldingsskjema.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev