Nyheter

Ett Fett Storband med Helge Albin

Ett Fett Storband har kostet på seg en drømmedag med saksofonisten Helge Albin. I løpet av noen hektiske seminartimer lørdag 13. april skal musikerne få kjørt seg på noen av Albins egne komposisjoner

Lillestrøm-baserte Ett Fett Storband har helt siden oppstarten for 25 år siden hatt for vane å jobbe med profesjonelle krefter, både dirigenter og solister. Nå koster bandet på seg en drømmedag med en av Nordens absolutte kapasiteter på jazz og storbandmusikk, nemlig den Malmø-baserte saksofonisten Helge Albin (72).

– En klapp på skulderen til oss selv
– Med støtte fra Norsk jazzforum har vi fått i stand denne dagen, som rett og slett er en klapp på skulderen til oss selv. Det er sjelden vi kan ta oss tid til å jobbe med musikk på denne måten uten at det nødvendigvis skal fremføres på en konsert rett etterpå, sier Morten Tørmoen som er bandets formann.
– Riktignok kommer dette midt opp i våre forberedelser til en konsert vi skal ha den 23. mai, med Frank Zappas musikk på programmet. Musikalsk hopper vi derfor fra den ene ytterligheten til den andre, og tilbake igjen, men det er bare moro. Albins lærdom kan brukes i de fleste sammenhenger, også i Zappas musikalske univers, understreker Tørmoen.

En storbandkapasitet
Helge Albin har gjestet storbandet tidligere, da som instruktør i forbindelse med et 2-dagers seminar for storbandledere fra hele Norge. Ett Fett stilte opp som øvelsesorkester for kursdeltagerne, og både Tørmoen og Ett Fetts musikalske leder Eirik Gaaseide husker godt hvor stort utbytte storbandet hadde av seminaret, selv om det først og fremst var rettet mot dirigentene.
Helge Albin er til daglig leder av det svenske storbandet Tolvan Big Band, som er profesjonelt og internasjonalt anerkjent storband med en rekke CD-utgivelser og omfattende turné-virksomhet med solister fra hele verden. I tillegg er Albin professor i jazzimprovisasjon ved Musikkhøgskolen i Malmø.

I tillegg til Zappa-konsert 23. mai skal Ett Fett også delta på årets Byfest, da med Ole Børud som solist og musikk av Gino Vannelli.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev