Nyheter

Nytt slipp fra Oslo Jazzfestival

Kristoffer Kompen hyller sitt store forbilde, Frøy Aagre går elektrisk og Beady Belle (bildet) vender tilbake til Parkteatret og Oslo Jazzfestival.

I januar kom Beady Belles sjette utgivelse, ”Cricklewood Broadway”, til overveldende kritikker og med en påfølgende utsolgt slippkonsert på Nasjonal jazzscene Victoria. På dette albumet tolker Beady Belle den prisvinnende romanen ”Hvite tenner” av Zadie Smith.
I skjæringspunktet mellom soul, funk og jazz har Beady Belle lagd et vakkert album som speiler innholdet i boken med temaer som integrering, identitet og virkelighetsflukt på menyen. Forrige gang bandet spilte på Oslo Jazzfestival fylte de Parkteatret til randen, og 15. august vender de tilbake til samme scene.

Frøy Aagre

Elektrisk Frøy
Etter å ha gjort stor suksess med sin akustiske kvartett har saksofonist og komponist Frøy Aagre nå tatt steget ut i den elektriske verden. Hun har startet et nytt prosjekt med trommeslager Jonas Barsten Johnsen og pianist Andreas Ulvo som utvilsomt er en av Norges mest ettertraktede tangentmenn. Etter 10 år i akustisk kvartett videreutvikler Aagre og Ulvo sitt tette samspill med et nytt spekter av lyder og inspirasjon fra artister i helt andre sjangere. Frøy Aagre Electric kan oppleves på Herr Nilsen 14. august.

Hyller sitt største tromboneforbilde
Trombonist Kristoffer Kompen er blant annet er kjent fra Jazzin Babies og Union Rhythm Kings. På Oslo Jazzfestival hyller Kompen sitt største tromboneforbilde, Jack Teagarden, den kanskje mest kjente jazztrombonisten gjennom tidene. Teagardens karriere strakk seg fra midten av 1920-tallet og helt frem til han døde i 1964. Dette resulterte i en mengde konserter, plateutgivelser og lengre samarbeid med musikere som Louis Armstrong, Benny Goodman og Earl Hines.

Kristoffer Kompen

Denne konserten tar utgangspunkt i Jack Teagardens mange innspillinger. Her møtes musikere på tvers av generasjoner i felles interesse om å skape en hyllest til Teagarden. Med en av Norges fremste vokalister innen denne stilen, Børre Frydenlund fra blant annet Ophelia Orchestra og Christiania 12, og et solid svingende komp bak seg, kan publikum glede seg til å høre nye versjoner av gamle perler som ”Stars Fell On Alabama”, ”Rockin´ Chair” og ”Love Me”. Under konserten vil det bli plateslipp på «A Tribute To Jack Teagarden» utgitt på Herman Records.

For informasjon om program og billettkjøp, se Oslo Jazzfestivale nettsider.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev