Nyheter

Kvinnefokus på Kongsberg Jazzfestival

Kongberg Jazzfestival benytter kvinnedagen til å løfte frem sterke kvinnestemmer i årets program. Festivalen kan også avsløre at Hadia Tajik åpner årets festival.

– Ministeren hadde veldig lyst å komme til Kongsberg, og har funnet plass i kalenderen til å utrette den tradisjonsrike åpningsseremonien. Tradisjonen tro vil ministeren følge jazzparaden fra Barnivalparken til Tubaloon, der hun foretar den offisielle åpningen av Kongsberg Jazzfestival 2013, skriver festivalen i en pressemelding.

Intimkonsert med Dianne Reeves
Sist Dianne Reeves var på Kongsberg Jazzfestival fylte hun 1600 plasser i Kongsberghallen, men i år er det duket for en intim opplevelse for det utvalgte publikum som får plass i Kongsberg kino. Dianne Reeves har et sterkt fortellerinstinkt, en virtuositet og et improvisasjonstalent, og høster anerkjennelse fra kritikere og publikum over hele verden. Hun har mottatt fire Grammypriser – tre av dem på rad, som eneste artist noensinne.

To generasjoner Hukkelberg i Kongsberg kirke
Med sin eklektiske sjangerkryssende musikk inntar Hanne Hukkelberg denne gangen Kongsberg kirke på festivalen, for anledningen med pappa Hukkelberg ved orgelet.
– Da Hanne selv uttrykte et ønske om å spille på festivalen i Kongsberg kirke med sin egen far ved orgelet, var ikke festivalen vanskelig å be. Publikum er vant til å høre henne på mørke klubbscener.  Denne gangen entrer hun kirkerommet, noe vi tror vil kle musikken perfekt, forteller markedssjef Torbjørn Heitmann Valum.

Stor lyrikk møter stor vokal
Susanna Wallumrød returnerer til Kongsberg Jazzfestival, denne gang med tekster av en av våre mest betydningsfulle lyrikere i bagasjen.  Med plata ”Jeg vil hjem til menneskene”, som kom ut i 2011, tonesatte hun tekster av den modernistiske lyrikeren Gunvor Hofmo. I dette prosjektet hører vi for første gang Susanna Wallumrød synge på norsk.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev