Nyheter

Norsk på Nattjazz

Seks norske artister er klare for Nattjazz. Blant annet Mathias Eick sitt Vossa Jazz-verk og Elephant9 med Reine Fiske.

Arve Henriksen kommer også til årets Nattjazz sammen med tre trommeslagere og perkusjonister. Det samme gjør det 9-mann sterke orkesteret, Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists. De spiller henholdsvis lørdag 25. mai og søndag 26. mai. Duoen Stein & Mari, som består av Stein Urheim og Mari Kvien Brunvoll,  spiller låter fra sin kritikerroste andreplate.

Med toget fra Voss til Nattjazz
Mathias Eicks melodiske bestillingsverk fra Vossa Jazz har levd sitt eget liv etter urfremføringen i 2011. I fjor spilte han låtene på både jazzklubber og Øyafestivalen. Lørdag 25. mai blir verket fremført i Bergen for første gang, og med seg på scenen har Eick to trommeslagere, to keyboardister, bassist og gitarist. Alle sammen er musikere i norsk elitedivisjon. Mathias Eick er blant landets mest respekterte jazzmusikere og en trompetist som er brukt på innspillinger med de største innen både jazz og rock.

Livefavoritt returnerer

Elephant9 har blitt en livefavoritt på både rock- og jazzfestivaler de siste årene. Fredag 24. mai returner bandet til Nattjazz, der de i følge festivalen for alvor slo gjennom med sin  blanding av jazz, prog og psykedelia. Elephant9 utvidet i 2012 både studio- og livebesetningen med den svenske gitaristen Reine Fiske, kjent fra Dungen. Sammen ga de ut det bejublede albumet ”Atlantis”, som er nominert til Spellemann for beste jazzplate.

Møster med Motorpsychoforsterkninger
Kjetil Møster har på ny satt sammen ett stjernelag etter eget hjerte. Denne gangen har han med seg Kenneth Kapstad og Snah fra Motorpsycho, pluss Nikolai Hængsle Eilertsen fra Big Bang og Elephant9. Selv veksler Møster mellom livet som popstjerne i Datarock, og stadig utforskende og nyskapende musikk i sine egne prosjekt.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev