Nyheter

Fyller festivalplakatene

Landets jazzfestivaler slipper nye artister i rasende fart. Mike Stern og Bill Evans til Nattjazz, Kendrick Lamar til Moldejazz og Hugh Masekela (bildet) til Oslojazz er bare noen eksempler fra ukas mange programslipp.

Under Mela-festivalen i 2010 var over 50 000 mennesker på Rådhusplassen for å oppleve legenden Hugh Masekela. I august kommer han tilbake til Norge for å spille på Oslo Jazzfestival. Hugh Masekela er en av Sør-Afrikas desidert største jazzmusikere og en markant politisk stemme. Han har markert seg innen både pop, jazz og verdensmusikk, og i tillegg til millionsalg i eget navn, er han kjent fra samarbeid med artister som Harry Belafonte, Miriam Makeba, Bob Marley, Paul Simon og Stevie Wonder.

Festorkester og store navn på Nattjazzplakaten
Det franske festorkesteret Caravan Palace gjester Bergen under Nattjazz. Bandet oppdaterer swingjazzen fra 30-tallet med moderne klubbrytmer, og inspirert av både Django Reinhardt og Daft Punk skaper Caravan Palace en energisk og dansbar festaften. Til Nattjazz kommer også supergitaristen Mike Stern og saksofonisten Bill Evans, den cubanske pianisten Alfredo Rodriguez, Thomasz Stanko og Batagraf.

Norsk og svensk på Kongsberg Jazzfestival
Kongsberg Jazzfestival kan i dag avsløre at Kaizers Orchestra tar turen innom Tubaloon på sin avskjedsturné. Samme kveld dukker Farmers Market opp på Energimølla. Den svenske saksofonisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Elin Larsson har i løpet av få år etablert seg godt i det svenske jazzmiljøet. På Kongsberg Jazzfestivals avslutningsdag står hun på scenen på Energimølla.

Nye fem navn fra Maijazz
På Maijazz blir det nyskapende triojazz med norske Moskus og de svenske veteranene Bobo Stenson trio. Videre blir det to sterke duoer med veldig forskjellige musikalske uttrykk; Sidsel Endresen & Stian Westerhus og Kari Bremnes & Ketil Bjørnstad. I Stavangers nye konserthus blir det soul/funkfest med saksofonisten Maceo Parker med stort band

Hip hop-stjerne til Molde
Den kritikerroste hip hop-stjernen Kendrick Lamar kompletterer artistrekken på Romsdalsmuseet under Moldejazz torsdag 18. juli. Lamar, som har fått tilnavnet «The Voice of the New Generation», er en av de virkelig voksende stjernene på den amerikanske hip hop-himmelen. Sjelden har en ny artist fått så overveldende gode kritikker for både sine plateutgivelser og sine live-opptredener.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev