Nyheter

Spennende vår med Oslo Jazzforum

Oslo Jazzforum byr på amerikanske stjerner denne våren. Blant annet besøker Al Foster Quartet den lille klubben Herr Nilsen i Oslo.

– Det er en sensasjonell anledning for Oslos jazzpublikum å få høre Al Foster Quartet på en så liten og intim scene som Herr Nilsen, sier Tom Olstad,leder av Oslo Jazzforum, i en pressemelding.

Al Foster er muligens mest kjent som den musikeren som spilte lengst med Miles Davis, og var sentral i hans grupper på 70- og 80-tallet. Al Foster har i årevis samarbeidet med musikere som Sonny Rollins, Herbie Hancock, McCoy Tyner og Jo Henderson, og listen over stjernemusikere han har spilt med er lang. De siste førti årene har Al Foster vært en etterspurte trommeslagere, både på plater og turnéer. Til konserten på Herr Nilsen 27. april, kommer han med Eric Alexander på saksofon, Adam Birnbaum på piano og Doug Weiss på bass.

– Vi er svært stolte over å kunne presentere bandet for vårt publikum, sier Olstad.

Kvartett og trio på programmet
Onsdag 13. mars står Franklin Kiermyer Quartet på programmet. Trommeslager Franklin Kiermyer har med seg Azar Lawrence på saksofon, Benito Gonzalez på piano og Juini Booth på bass. Den 17. april kommer danske Niels Vincentz trio med bassist Cameron Brown og trommeslager Billy Hart. Konserten er en del av en skandinavisk releaseturné for deres cd nr 2 ”Gravity” som slippes i mars. Trioen spiller både original musikk og standards. Billy Hart er bl.a. kjent fra samarbeid med Miles Davis, Stan Getz, Herbie Hancock, og Cameron Brown fra samspill med Joe Lovano, Don Cherry og fra George Adams/Don Pullen Quartet.

Mer informasjon om konsertene finner du her:
Franklin Kiermyer Quartet
Niels Vincentz Trio feat. Cameron Brown og Billy Hart
Al Foster Quartet

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev