Nyheter

Millionstipend til Shining

I konkurranse med ni andre band ble blackjazzbandet Shining (foto: Svein Magnus Furu) vinner av Statoil-stipendet på én million kroner på byLarm i går kveld. Juryen omtaler bandet som imponerende helstøpt og mener bandet har stort internasjonalt potensiale.

Stipendet som blir fordelt over to år, skal støtte norske artister med internasjonalt potensial.

– Årets vinner av Statoilstipendet fremstår som hardt arbeidende og har en gjennomtenkt og gjennomarbeidet plan for videre avansement. Utlandet er ikke ukjent territorium, og det er allerede lagt et godt grunnlag å jobbe videre på.  Vinneren har holdt på en stund og har gått gjennom flere faser i sin musikalske utvikling. Dagens utgave fremstår som imponerende helstøpt, og uttrykket har funnet en form som mange burde kunne identifisere seg med, sier juryleder Espen Lind.

Skal erobre verden
Dette er faktisk andre gang Shining vinner et stort lanseringsstipend. For et par år siden vant de A-ha’s millionstipend.
Totalt ti artister var nominert til Statoil-stipendet 2013. Stipendet er en del av Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, der selskapet støtter talenter innenfor både kultur, idrett, utdanning.
– Vi er veldig glade for at vi sammen med Statoil bidrar til at norske talenter får bedre vilkår og muligheter. Dette arbeidstipendet har gjennom flere år vært med på å løfte frem artister som jobber mot et internasjonalt gjennombrudd, sier Erlend Mogård-Larsen, daglig leder i by:Larm.

Sjette året
Statoil-stipendet ble for første gang delt ut under by:Larm i 2008, og deles ut for sjette gang i år. Den første vinneren var Ida Maria, etterfulgt av Mathias Eick Quartet (2009), Ingrid Olava (2010), Kvelertak (2011) og Jarle Bernhoft (2012).

Årets nominerte var:
Highasakite
Mikhael Paskalev
Shining
Ida Jenshus
Young Dreams
Thomas Dybdahl
Truls
Blood Command
Elephant9 w/Reine Fiske
Monica Heldal

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev