Nyheter

Millionstipend til Shining

I konkurranse med ni andre band ble blackjazzbandet Shining (foto: Svein Magnus Furu) vinner av Statoil-stipendet på én million kroner på byLarm i går kveld. Juryen omtaler bandet som imponerende helstøpt og mener bandet har stort internasjonalt potensiale.

Stipendet som blir fordelt over to år, skal støtte norske artister med internasjonalt potensial.

– Årets vinner av Statoilstipendet fremstår som hardt arbeidende og har en gjennomtenkt og gjennomarbeidet plan for videre avansement. Utlandet er ikke ukjent territorium, og det er allerede lagt et godt grunnlag å jobbe videre på.  Vinneren har holdt på en stund og har gått gjennom flere faser i sin musikalske utvikling. Dagens utgave fremstår som imponerende helstøpt, og uttrykket har funnet en form som mange burde kunne identifisere seg med, sier juryleder Espen Lind.

Skal erobre verden
Dette er faktisk andre gang Shining vinner et stort lanseringsstipend. For et par år siden vant de A-ha’s millionstipend.
Totalt ti artister var nominert til Statoil-stipendet 2013. Stipendet er en del av Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, der selskapet støtter talenter innenfor både kultur, idrett, utdanning.
– Vi er veldig glade for at vi sammen med Statoil bidrar til at norske talenter får bedre vilkår og muligheter. Dette arbeidstipendet har gjennom flere år vært med på å løfte frem artister som jobber mot et internasjonalt gjennombrudd, sier Erlend Mogård-Larsen, daglig leder i by:Larm.

Sjette året
Statoil-stipendet ble for første gang delt ut under by:Larm i 2008, og deles ut for sjette gang i år. Den første vinneren var Ida Maria, etterfulgt av Mathias Eick Quartet (2009), Ingrid Olava (2010), Kvelertak (2011) og Jarle Bernhoft (2012).

Årets nominerte var:
Highasakite
Mikhael Paskalev
Shining
Ida Jenshus
Young Dreams
Thomas Dybdahl
Truls
Blood Command
Elephant9 w/Reine Fiske
Monica Heldal

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev