Nyheter

Fokus på likestilt musikkliv

På by:Larm denne uka blir det fokus på rekruttering av kvinner og et likestilt musikkliv. «Balansekunst» og Norsk kulturråd inviterer til infomøte om ny forsøksordning, og MUO lanserer prosjektet «Kvinner & Konsertteknikk».

Musikkutstyrsordningen vil inspirere flere kvinner til å utdanne seg og finne jobb innen konsertteknikk, turné- og produksjonsledelse. Startsskuddet for prosjektet «Kvinner & Konsertteknikk» går av stabelen på fredag, under årets by:Larm, med paneldebatten «It’s a man’s world…or is it?». I panelet stiller blant annet PJ Harveys kvinnelige turné- og produksjonsleder.

– Historisk sett har kvinners deltagelse på dette feltet i musikkbransjen vært minimal. Slik kan det ikke fortsette, mener vi. Uten kvinnelig rekruttering mister musikkindustrien tilgang til halvparten av de potensielle talentene der ute og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Rihannon Edwards, daglig leder i Musikkutstyrsordningen (MUO), i en pressemelding.

I løpet av 2013 vil MUO gjennomføre workshops, ha seminarer med faglig fordypning og gjennomføre nettverksmøter, hospitantordning og mentorordning.
Prosjektet er kalt «Kvinner & Konsertteknikk» og har som mål å bidra til å endre dagens situasjon hvor menn dominerer de mer tekniske områdene av konsertindustrien.

Informasjonsmøte om ny forsøksordning
«Balansekunst» og Norsk kulturråd inviterer til informasjonsmøte om ny støtteordning for balansefremmende tiltak på musikkfeltet. Møtet er åpent for alle delegater på by:Larm og skjer kl 10.30, fredag 15. februar, på seminarhotellet Royal Christiania.

I statsbudsjettet for 2013 ble det bevilget 1 000 000 kroner til tiltak for å bedre kjønnsbalansen i norsk musikkbransje. Norsk kulturråd forvalter midlene, og vil sammen med «Balansekunst-gruppa» (Ny musikk, MFO, Norsk jazzforum, Gramart, AKKS og Norges Musikkhøgskole) orientere om blant annet kristerier og søknadsfrister for den nye støtteordningen.

(foto:Jarle Hovda Moe)

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev