Nyheter

Fem på Nattjazz

Nattjazz i Bergen slipper i dag de fem første artistene til årets festival. Dee Dee Bridgewater (bildet) er på plass når festivalen åpner i nyoppussede USF Verfet.

Nattjazz er i år tilbake på Verftet etter at konsertarenaen har gjennomgått en stor oppgradering.

–  Vi satser for fullt på USF Verftet. De nye lokalitetene og Røkeriet åpner for muligheter vi aldri har sett før. Samtidig skal Nattjazz fortsattpresentere den mest aktuelle og nyskapende jazzen på programmet, men nå altså i landets mest moderne festivalhus, sier festivalsjef Jon Skjerdal i en pressemelding.

På åpningsdagen 22. mai entrer en av nåtidens fremste jazzvokalister, Dee Dee Bridgewater, den nye scenen i Røkeriet. Den grammyvinnende jazzstjernen har de siste årene tolket sangskatter fra vokalister som har inspirert henne gjennom karrieren, og på denne konserten er det Billie Holiday som står for tur.

Også det kritikerroste låtskrivertalentet Michael Kiwanuka er klar for årets festival, i tillegg til Bonnie ”Prince” Billy,  amerikanske Patricia Barber Quartet og den allsidige, brasilianske perkusjonisten Cyro Baptista.

Les mer om Nattjazz her.

 

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev