Nyheter

Klart for Tradjazzweekend

Torsdag 24. januar er det igjen klart for Tradjazzweekend i Stavanger. I løpet av fire dager blir det 22 konserter med både norske og internasjonale musikere.

Ophelia Ragtime Orchestra står for åpningskonserten torsdag 24. januar i Stavangers nye konserthus. Det 10 mann store ensemblet, under ledelse av pianisten Morten Gunnar Larsen, vil ta publikum tilbake til 20-30 tallet med musikk av bl.a. Scott Joplin, Irving Berlin og George Gershwin.

Trompetisten Enrico Tomasso, som nylig vant prisen som beste trompetist i The British Jazz Awards, inviterer publikum til en hyllestkonsert for Louis Armstrong. ”A tribute to Satch» kan oppleves to ganger lørdag 26.januar i Bankettsalen på Victoria Hotell.

Geirr Lystrup har i en årrekke vært aktiv som visesanger og forfatter, og har blitt en våre mest allsidige trubadurer med fem Spellemannspriser på hylla. Sist for barneplata «Sangen om Yebo».  Sammen med Lystrup vil bandet Bayou Blue, som henter sin inspirasjon fra New Orléans og sumpene omkring, invitere til familiekonsert 26. og 27. januar.

Fra Danmark gjester bandet Blå Mandag Jazzband Stavanger før første gang. Bandet er et av Danmarks mest populære tradjazzband og skal være kjent for sin spilleglede og humor. De spiller fredag 25. og lørdag 26. januar på Sjøhusene i Stavanger

Til å avslutte Tradjazzweekend kommer vokalisten Helene Bøksle (bildet). Mandalsjenta har sunget med artister som blant annet Bjørn Eidsvåg, Vamp og Secret Garden, og er i Stavanger klar for et samarbeid med Røshnes Jazzband. Mens Røshnes er et kjent band for publikum i Stavanger, så er Helene Bøksle ganske så ny for jazzpublikum i byen. Sammen avslutter de festivalen søndag 27. januar i Domkirken.

Se hele programmet til Tradjazzweekend her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev