Nyheter

Gjenforenes som trio

Trygve Seim, Njål Ølnes og Håvard Lund gjenoppstår som Decoy når Nesodden Jazzklubb har sin sesongåpning lørdag 26. januar.

Trioen Decoy gjenoppstår eksklusivt for Nesodden Jazzklubb når vinter/vårsesongen starter i Galleri Vanntårnet lørdag ettermiddag.

Decoy sprang ut av Jazzlinja ved NTNU i Trondheim på midten av 1990-tallet da saksofonistene Trygve Seim og Njål Ølnes og klarinettisten Håvard Lund slo sine pjalter sammen i en treblåsertrio. Det samtidsjazzorienterte bandet rakk å utgi ett album, «Decoy», i 1997 før det stilnet. Audun Kleive medvirket som medprodusent og gjestende perkusjonist på plata som var dominert av originalmateriale. I ettertid har Seim, Lund og Ølnes vært blant norsk jazz’ mest markante utøvere.

– Når de nå gjenoppstår som trio i Galleri Vanntårnet på Nesodden lørdag ettermiddag, er det all mulig grunn til å vente seg tett, søkende og improvisasjonsrik musisering fra rutinerte utøvere som siden Decoys glansdager har gjort mye mer enn å holde gamle ferdigheter ved like. Akkurat det vil ventelig komme til uttrykk når trioen tar tak i enkelte komposisjoner fra 97-albumet, skriver jazzklubben i en pressemelding.

Fra forsiden

Hein Westgaard Trio - Kafe Hærverk, onsdag 18. september 2024

Gitar, bass og trommer

Hein, Petter og Simon spiller triomusikken sin fri for klisjéer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev