Nyheter

Ung gitarvirtuose til Djangofestivalen

Den femten år gamle gitarsensasjonen Andreas Varady (bildet) kommer til Djangofestivalen i Oslo førstkommende helg.

Stringswing inntar Cosmopolite i Oslo når Djangofestivalen arrangeres førstkommende helg. På åpningskvelden fredag 25. januar står den unge gitarsensasjonen Andreas Varady på scenen. Den slovakiske femtenåringen har allerede turnert verden rundt og var i 2011 den yngste headlineren noensinne på Ronnie Scott’s i London. Quincy Jones skrev nettopp managementkontrakt med Andreas Varady og twitret følgende; “This kid is ridiculous”. Senere i år slipper Varady sitt andre album.

Verdens eldste Djangofestival
Den legendariske gitaristen Django Reinhardt har blitt feiret med egen festival hvert år siden 1980. Festivalen har utvilsomt hatt stor betydning for stringswingtradisjonen i Norge, men også vært en inspirasjon for liknende festivaler i andre land. Det er nå Djangofestivaler i mer enn 60 land, og den norske festivalen er verdens eldste. Djangofestivalen arrangeres 25. og 26. januar på Cosmopolite i Oslo. Hele programmet finner du her.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev