Nyheter

Rekordhøy festivalstøtte

Årets siste tildelinger fra Norsk kulturråd er klare. Tilskuddet til norske musikkfestivaler er rekordhøyt for 2013. Ensemblestøtten er økt med to millioner øremerket korfeltet.

Sammenlignet med 2012 er festivalavsetningen styrket med 3 millioner kroner, og åtte festivaler er nye på ordningen i 2013.

Det er gitt økninger til flere festivaler i 2013. Blant jazzfestivalene har Maijazz, Nattjazz, AnJazz – Hamar jazzfestival, Bodø Jazz Open, Dølajazz, Sildajazz, Soddjazz, Sortland Jazzfestival og Vossa Jazz fått en økning. Improfestivalen All Ears har blitt flyttet over fra arrangørordningen og har nå fått en større forutsigbarhet med flerårig støtte. Også Nattjazz, Oslo Jazzfestival, Trondheim Jazzfestival, Varangerfestivalen og Vossa Jazz har fått tilskudd for flere år.

– Årets tilskudd til musikkfestivaler er rekordhøyt og sikrer festivaler av høy kvalitet, med bredde i de musikalske uttrykkene og med en forutsigbar og bærekraftig økonomi. I tillegg har det i årets tildelingsrunde vært plass til nye festivaler, noe som skaper nødvendig dynamikk i ordningen, sier Arnfinn Bjerkestrand, nestleder i Kulturrådet og leder av Musikkutvalget for arrangørstøtte.

Kulturrådet har fordelt til sammen 47,2 millioner kroner til 106 musikkfestivaler i 2013.
Her kan du se tildelingene over arrangørstøtteordningen.

Økning til Trondheim Voices
Kulturrådet har også fordelt ensemblestøtte i denne tildelingsrunden. I forhold til 2012 er rammen for ordningen økt med 2 millioner kroner, øremerket korfeltet. Trondheim Voices er blant ensemblene som nyter godt av dette og har fått økt støtten med nærmere 30%.

Kulturrådet har fordelt 33,16 mill. kr til 69 musikkgrupper og orkestre for 2013. Ensemble Denada, Shining, Atomic, Karl Seglem og The Thing er blant de som har fått flerårig ensemblestøtte.

Se alle tildelingene til musikkensembler i 2013.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev