Nyheter

Hyller Nora Brockstedt

I januar 2013 fyller Nora Brockstedt 90 år, og det skal markeres under Oslo Jazzfestival med en stor hyllestkonsert på Operaen. På scenen står blant andre Come Shine, Svante Thuresson, Tuva Syvertsen og Jan Eggum.

Mandag 12. august åpner Oslo Jazzfestival med en hyllest til Nora Brockstedt i Den Norske Opera & Ballett. Festivalen har invitert Come Shines Live Maria Roggen og Erlend Skomsvoll til å sette sammen et musikalsk program i anledning Noras 90-års dag. Sammen med blant andre Svante Thuresson, Tuva Syvertsen og Jan Eggum vil kvartetten fremføre låtskatter fra Nora Brockstedts eget repertoar i nye arrangementer av Erlend Skomsvoll.

Siden scenedebuten i 1942, har Nora Brockstedt vært med i utallige revyer, teaterforestillinger, filmer og tv-serier, og siden platedebuten i 1945, har hun stått for langt over 100 utgivelser på alt fra 78-plater til CDer. Som jazzvokalist debuterte Nora Brockstedt på ”Gotta Be This Or That” med Pete Browns Orkester i 1946, og hennes Ella Fitzgerald-inspirerte stemme kan ellers høres på flere norske jazzutgivelser fra 1940- og 1950-tallet. Men tross en tidlig jazzkarriere, var det først i godt voksen alder at Nora igjen gikk i studio for å lage et eget jazzalbum. Ringen ble sluttet med utgivelsen ”As Time Goes By” i 2004. Hun fulgte opp med ”Christmas Songs” i 2005, og i 2008 kom ”Nora – for swingende!!!”. Samme år spilte hun på Oslo Jazzfestival.

Oslo Jazzfestival 2013 finner sted 12. – 17. august.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Denne remsa er et Møst

Kjetil Møster går i dybden om sitt nye album, Hedvig Mollestad feirer Last Train, John Butcher fyller 70, Johanna Reine-Nilsen platedebuterer og Sebastian Haugen spiller lyrisk bass om de nære ting.

Nyhet

Bærum jazzfestival 2024 starter onsdag

Fra 30. oktober til 2. november springer den tredje utgaven av Bærum jazzfestival ut og avgårde. Selv er de så stolte av årets program at de må ta igjen pusten, og flere av konsertene er allerede helt utsolgt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev