Nyheter

Otnæs til Nasjonal jazzscene

Jan Ole Otnæs er ansatt som ny daglig leder i Nasjonal jazzscene. Otnæs kommer fra stillingen som sjef i Moldejazz, landets største og eldste jazzfestival.

– Vi er veldig glade for at Jan Ole Otnæs nå ønsker å lede landets hovedscene for jazz. Hans brede arrangørerfaring og kompetanse som leder av Moldejazz, store nettverk i inn- og utland og rike jazzkunnskap, vil tilføre Nasjonal jazzscene enormt mye, sier styreleder Magnar Bergo.

Otnæs har vært aktiv i norsk kultur- og jazzliv i over førti år. De første tjue på frivillig basis og deretter profesjonelt som blant annet kulturhussjef i Bodø og daglig leder i Moldejazz.

– Jeg kom til Moldejazz i 2001 på fireårig åremål. Nå har jeg vært her i 11 år, og det kjennes riktig å røre på seg, sier Jan Ole Otnæs til Dagbladet i dag.

I sitt arbeid som festivalsjef har Otnæs opparbeidet seg et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk som vil være viktig i stillingen som daglig leder av Nasjonal jazzscene. Han har i tillegg hatt en lang rekke tillitsverv i lokale, regionale og nasjonale kulturorganisasjoner, blant annet i Norsk kulturråd og som mangeårig styreleder i Norsk jazzforum. Han har over en periode også vært styremedlem i Nasjonal jazzscene.

Otnæs vil tiltre stillingen våren 2013.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev