Nyheter

Musikkutstyr til jazzen

I årets andre tildeling fra MUO har hele 15 storband har fått midler til øvingsutstyr. Sju av landets jazzklubber kan gå det nye musikkåret i møte med nytt og bedre fremføringsutstyr.

Teknisk utstyr er et grunnleggende behov for å kunne øve og fremføre rytmisk musikk – og deriblant jazz. Det er en stor glede å kunne gi spillestedene, konsertarrangørene, storband og øvingsfellesskapene i denne søknadsrunden tilskudd til utstyret de har behov for, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Edwards.

På landsbasis er nær 12 millioner kroner fordelt til 99 musikkprosjekter innenfor pop, rock, jazz og folkemusikk i alle landets fylker.  Jazzfeltet mottar støtte til utstyr på totalt kr 568 222, hvorav den største tildelingen er til Nesodden Jazzklubb.  Også Arendal Jazzklubb, Blue Note Jazzklubb og  Nasjonal jazzscene i Oslo har får tildelt midler i denne runden.

Liste over alle tildelingene til jazzfeltet kan lastes ned her (pdf).

 

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev