Nyheter

Arendal Jazzklubb ti år

Arendal Jazzklubb feirer sitt tiårsjubileum, og lørdag 17. november blir det festaften med bestillingsverket Bidevind av Espen Rud.

Det er ikke ofte jazzklubber bestiller eget verk, men i anledning tiårs-jubileet har Arendal Jazzklubb gjort nettopp dette ved hjelp av gode bidragsytere. Bestillingsverket, som har fått navnet Bidevind, er komponert av Espen Rud til tekster av Stein Versto. Foruten kapellmester Espen Rud selv på trommer og Lars Klevstrand på vokal og akustisk gitar, består ensemblet av John Pål Inderberg (barytonsaks), Frode Nymo (altsaks), Atle Nymo (tenorsaks), Erlend Slettevoll (piano), Terje Gewelt (bass), Jai Shankar (tablas) og Espen Larsen (gitar).

Prisbelønt klubb
Det var et enstemmig årsmøte i Aust-Agder musikkråd som tok initiativ til å få etablert en jazzklubb i fylkeshovedstaden. Den startet opp med konserter på Havnepuben, men flyttet over til Arendal kulturhus og blackboxen, Lille Torungen, i 2005. Arendal Jazzklubb er en realtivt ung klubb, men har allerede rukket å mottatt Rikskonsertenes arrangørpris 2006 og Norsk jazzforums pris Årets klubb 2011. Jazzklubben har under årene vokst og etablert seg som en vesentlig kulturaktør i regionen, og de senere årene har det vært en stabil medlemsmasse på 100-130 medlemmer. Det legges ned mange timer med frivillig arbeid av et entusiastisk styre, hvorav flere har vært med siden starten.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev