Nyheter

Fremfører bestillingsverk

Mathias Eick Quintet fremfører bestillingsverkevt Voss! på Parkteateret i Oslo 30. november.

Bestillingsverket ble opprinnelig skrevet til Vossa Jazz i fjor. – Jeg er først og fremst utrolig beæret over å få tildelt oppdraget. Det har i mange år vært min yndlingsfestival, både på grunn av musikken, menneskene og skiforholdene, uttalte Eick til NRK Hordaland etter han ble forespurt. Bestillingsverket er en hyllest til jazzbygda og fikk rett og slett navnet Voss.

I følge magasinet Jazznytt markerte Mathias Eick seg atter som en interessant musiker og komponist da verket ble urframført i fjor. Eick utforsker et mer elektronisk lydlandskap i bestillingsverket Voss. I tillegg til sin faste kvintett som består av  Andreas Ulvo (piano), Torstein Lofthus (trommer), Gard Nilssen (trommer) og Audun Erlien (bass), har han med seg Even Helte Hermansen (gitar) og Morten Qvenild (tangenter).

Prisvinnende og respektert
Mathias Eick markerte seg tidlig som et ungt og lovende talent, og allerede i 2007 mottok han prisen ‘International Jazz Talent,’ tildelt av International Jazz Festivals Organization i New York. I 2009 vant han Norges største musikkstipend, Statoil-stipendet. Eick har sluppet to krikerroste plater på anerkjente ECM,  og er en respektert jazzmusiker og trompetist som i tillegg har bidratt på mer enn femti innspillinger i nær sagt alle sjangre. Noen av hans samarbeidspartnere, blant en rekke andre, har vært Trondheim Jazzorkester og Chick Corea, Pat Metheny, Iro Haarla, Manu Katché og Jacob Young. Eick er også medlem av det norske sjangertrassige bandet Jaga Jazzist.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev