Nyheter

To priser på én kveld

Under NOPAS jubileumskonsert i går kveld mottok komponist og saksofonist Karl Seglem både NOPAs Musikkpris 2012 og Egil Storbekkens Musikkpris 2012.

Det var i forkant av NOPAs jubileumskonsert i NRKs Store Studio i går kveld at Karl Seglem ble hedret med to priser. NOPAs musikkpris, på kr 25 000, fikk Seglem for bestillingsverket til årets Vossa Jazz, «Som spor».

– Eg er overvelda og vanvittig glad. Eg er jo veldig nøgd med verket og glad for at det får den prisen fra «kollegaer» i bransjen og at kvaliteten i arbeidet mitt blir sett og høyrt, sier prisvinneren i en pressemelding.

Juryen sier i sin begrunnelse at «Komponisten inviterer oss her inn i et lydlandskap som er moderne og tidløst, urtid og samtid, urbanitet og natur på samme tid, men som først og fremst hele tiden bærer hans helt egne personlige musikalske stempel.».
Bestillingsverket «Som spor» kan oppleves på Nasjonal jazzscene i Oslo 7. desember.

Folkemusikkpris
Karl Seglem mottok også Egil Storbekkens Musikkpris for 2012. Prisen, som er opprettet til ære for musikeren, komponisten og kulturbæreren Egil Storbekken, skal fremme av interessen for Egil Storbekkens musikk, samt utbredelsen av de eldre folkemusikkinstrumentene i norsk folkemusikk. Prisen er 25 000 kroner, samt et kunstverk av billedkunstneren Helga Drude Storbekken.

I juryens begrunnelse står det blant annet at «Prisvinneren er på mange måter en institusjon innen norsk musikkliv. Han beveger seg musikalsk mellom ulike sjangre som norsk folkemusikk, verdensmusikk, jazz og elektronika og utforsker stadig nye områder innenfor musikken både som komponist og som en av våre aller fremste utøvere på tenorsaksofon og bukkehorn. Gjennom sin flittige og smakfulle bruk av bukkehornet viser han hvordan et gammelt tradisjonelt norsk instrument kan anvendes i nye musikalske sammenhenger, og han skaper dermed fornyet interesse for en toneverden som man i dag sjelden møter. «

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev